Saadet Partisi, Çalışma Bakanına ASDEP ve Sosyal Hizmet Uzmanı Atamalarını Sordu

Saadet Partisi, Çalışma Bakanına ASDEP ve Sosyal Hizmet Uzmanı Atamalarını Sordu
ASDEP ve Sosyal Hizmet Uzmanı atamalarına ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK'a yöneltilen soru önergesi Konya Milletvekili Abdulkadir KARADUMAN tarafından 21 Ekim 2019 tarihinde TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 21.10.2019 
Abdulkadir KARADUMAN /Konya Milletvekili 

Sosyal Hizmet; “Sosyal değişimi ve gelişimi, sosyal bütünleşmeyi, insanların güçlendirilmesini ve özgürleşmelerini destekleyen uygulama temelli bir meslek ve akademik disiplindir. Sosyal hizmet, sosyal adalet, insan hakları, ortak sorumluluk ve farklılıklara saygı ilkelerini merkeze alır. Sosyal hizmet teorileri, beşeri bilimler, sosyal bilimler ve yerel bilgi ile desteklenen sosyal hizmet, yaşam zorluklarıyla mücadele etmek ve iyilik halini geliştirmek için insanlarla ve yapılarla çalışır.” şeklinde tanımlanır. Sosyal Hizmet mesleğinde lisans eğitiminin önemli bir kısmı uygulamalı olarak gerçekleşmektedir. Bu yönüyle Sosyal Hizmet, diğer sosyal disiplinlerden ayrılmaktadır. Son dönemlerde Sosyal Hizmet mesleğinin teorik ve uygulamalı eğitimini tamamlayan uzman adaylarının “alanda çalışma” konusunda zorluklar yaşadığı. bilinmektedir. 

Bu bağlamda; 
1.
Türkiye genelinde Bakanlığınızın bünyesinde istihdam edilen Sosyal Hizmet Uzmani/Sosyal Çalışmacı sayısı kaçtır? 
2. Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı sayısı kaçtır? Bu proje kapsamında başka hangi branşlar istihdam edilmektedir?
3. Hizmet kalitesini arttırmaya yönelik, alanda mesleki yeterlilik kazanmış Sosyal Hizmet Uzmanı istihdamini arttırmaya yönelik bir çalışmanız var mıdır? 
4. Sosyal Hizmet Merkezleri, Sevgi Evleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Sosyal Hizmet Mesleğini ilgilendiren diğer çalışma alanlarındaki işe alımlarda adayların branşları ve edindikleri bilgi ve deneyimler dikkate alınmakta midir?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.