Sağlık ve Tarım Bakanlığı Atamaları Hakkında Soru Önergesi TBMM'de

Sağlık ve Tarım Bakanlığı Atamaları Hakkında Soru Önergesi TBMM'de
2019 yılı içerisinde yapılan ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim ataması ne zaman yapılmıştır? Halihazırda neden 620 bin sağlık emekçisinin ataması gerçekleştirilmiyor?

2019 yılında yapılan mühendis ve veteriner hekim atamalarına ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 
Mahir POLAT /İzmir Milletvekili 

Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 7/18063 esas numaralı yazılı soru önergemize dair verilen cevaplar içerisinde, “2019 yılı içerisinde ziraat mühendisi, gida mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim ataması yapılmıştır." ifadesi yer almaktadır. 

Bu bağlamda; 
1) 2019 yılı içerisinde yapılan ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim ataması ne zaman yapılmıştır? 

2) Atama sonucu hangi kadrolara kaç kişi alınmıştır? 

3) Yapılan bu atama kamuoyuna duyurulmuş mudur? Duyurulmuş ise ne şekilde duyurulmuştur? 

4) Kaç ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim bu kadrolara başvuruda bulunmuştur? 

Sağlık personeli atamalarına ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından Anayasa'nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü 'nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 17.12.2019 
Meral DANIŞ BEŞTAŞ /Siirt Milletvekili 

Türkiye'de sağlık alanı gereken önem verilmemesi ve yeterli kaynak aktarılmaması gibi temel sorunlar hala gündemdedir. En son 2018 Haziran ayında yapılan atamalardan sonra sağlık emekçilerine yönelik yeni atama yapılmaması sonucu 620 bin kişi atama beklemektedir. 2019 yılında tek seferde 29 bin 617 sağlıkçı atamasının yapılacağı duyurulmasına rağmen ilk alımda 12 bin kişinin ataması yapılmış ancak geriye kalan 17 bin 617 sağlıkçı hala beklemededir. Konuya dair Bakanlığınızca bir açıklama yapılmaması ise endişeleri artırmış durumdadır. Yeni açılan şehir hastanelerinin ve mevcut devlet hastanelerinin personele ihtiyacının olmasına rağmen atama yapılmaması ise sorunları perçinlemiştir. KPSS'den yüksek puan aldıkları halde atamaları yapılmadığı için mağdur olan sağlık emekçileri KYK borçlarını dahi ödeyemedikleri için ağır sorunlarla uğraşmaktadırlar. Hemşire, tekniker, biyomedikal mühendisleri, acil tıp teknikerleri, odyometri uzmanları, ameliyat teknikerleri, tibbi sekreter ve dokümanterler, paramedikler, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, biyologlar, anestezistler, tıbbi laboratuvar teknikerleri, ortopedistler ile ağız ve diş sağlığı uzmanları aldıkları yüksek puanlara rağmen atanamazken, hastanelerde yurttaşlar nitelikli sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaktadırlar. 

Bu bağlamda; 

1- Halihazırda neden 620 bin sağlık emekçisinin ataması gerçekleştirilmiyor? 

2- Hastanelerde sağlık personellerinin eksikliğine rağmen atama yapılmama gerekçesi nedir? 

3- Mevcut durumda hastanelerde kaç psikolog görevlidir? Kaç hastanenin psikolog ihtiyacı bulunmaktadır? 

4- Mevcut durumda hastanelerde kaç odyolog görevlidir? Kaç hastanenin odyolog ihtiyacı bulunmaktadır? 

5- Mevcut durumda hastanelerde kaç hemşire görevlidir? Kaç hastanenin hemşire ihtiyacı bulunmaktadır?

6- Mevcut durumda hastanelerde kaç tibbi sekreter ve dokümanter görevlidir? Kaç hastanenin tibbi sekreter ve dokümanter ihtiyacı bulunmaktadır? 

7- Mevcut durumda hastanelerde kaç biyomedikal mühendisi görevlidir? Kaç hastanenin biyomedikal mühendis ihtiyacı bulunmaktadır? 

8- Mevcut durumda hastanelerde kaç acil tıp teknikeri görevlidir? Kaç hastanenin acil tip teknikeri ihtiyacı bulunmaktadır? 

9- Mevcut durumda hastanelerde kaç ortopedist görevlidir? Kaç hastanenin ortopedist ihtiyacı bulunmaktadır? 

10- Mevcut durumda hastanelerde kaç paramedik görevlidir? Kaç hastanenin paramedik ihtiyacı bulunmaktadır? 

11- Mevcut durumda hastanelerde kaç ağız ve diş sağlığı uzmanı görevlidir? Kaç hastanenin ağız ve diş sağlığı uzmanı ihtiyacı bulunmaktadır? 

12-Mevcut durumda hastanelerde kaç sosyal hizmet uzmanı görevlidir? Kaç hastanenin sosyal hizmet uzmanı ihtiyacı bulunmaktadır? 

13-Mevcut durumda hastanelerde kaç anestezist görevlidir? Kaç hastanenin anestezist ihtiyacı bulunmaktadır? 

14-Mevcut durumda hastanelerde kaç tıbbi laboratuvar teknikeri görevlidir? Kaç hastanenin tibbi laboratuvar teknikeri ihtiyacı bulunmaktadır? 

15- Mevcut durumda hastanelerde kaç hekim görevlidir? Kaç hastanenin hekim ihtiyacı bulunmaktadır? 

16- Her okula bir sağlık personeli projesi neden uygulanmiyor? 

17- Sağlık emekçilerinin özel sektörde iş bulmalarını engelleyen mevzuatta bir değişiklik yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi sağlanacak mıdır? 

18- Alanından mezun ve işinin ehli olan sağlık emekçilerinin atamalarının yapılması yerine neden 3 günlük sertifika programlarına katılanlara görev verilmektedir? Hastanelerde sağlık hizmetine erişim için bekleyen onlarca hasta neden doğru ve uygun tedavi koşullarından mahrum bırakılmaktadır? 

19- Hastane ve sağlık emekçisi ihtiyacı olduğu halde neden kamu hastaneleri kapatılarak şehir hastaneleri bünyesine taşınmıştır? 

20- Hekimlerin maaşlarının bir kısmının şehir hastanelerini yapan şirketlerce karşılanmasının yarattığı sorunlar tespit edilmiş midir? 

21 - Neden hekimler kamu hastanelerinde özel sektör yöntemlerine maruz bırakılmaktadır? 

22-Mevcut durumda görev yapan sağlık emekçilerinin iş yoğunluğu ve nöbet sistemleri nazara alındığında iş yoğunluklarının azalmasına dönük çalışmalar neden yapılmiyor ve bu bağlamda 620 bin sağlık emekçisinin ataması sağlanmiyor?

23-620 bin sağlık emekçisinin atamalarının yapılmasına yönelik bir planlamanız var mı? 

24- Kamuoyuna atamalara ilişkin bir açıklama yapacak mısınız? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.