Sosyal Hizmet Uzmanları, Okul Sosyal Hizmet Uygulamasını Bekliyor!

Sosyal Hizmet Uzmanları, Okul Sosyal Hizmet Uygulamasını Bekliyor!
Bilindiği üzere 1983’te Beşinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu Raporu’nda, okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin “Okul Sosyal Hizmeti” adı altında psikolog, hekim, rehberlik ve psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanından kurulu bir ekip tarafından verilmesi yönünde hazırlık yapılması öngörülmüştür.

Bilindiği üzere 1983’te Beşinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu Raporu’nda, okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin “Okul Sosyal Hizmeti” adı altında psikolog, hekim, rehberlik ve psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanından kurulu bir ekip tarafından verilmesi yönünde hazırlık yapılması öngörülmüştür. Ayrıca, 17.04.2001 tarih ve 24376 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nde rehberlik araştırma merkezlerinde sosyal hizmet uzmanlarının/sosyal çalışmacıların görev almaları ile ilgili bir düzenleme yapılmıştır. Öte yandan 12 Kasım 2015’te Hacettepe Üniversitesi Okul Sosyal Hizmeti Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlanmıştır. Aynı yıl Keçiören Belediyesi ile Keçiören İlçe

Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle okullarda “okul sosyal hizmet birimi” oluşturulması uygulaması, okulların açılmasıyla pilot okul seçilen Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu’nda başlamış ve yapılan pilot uygulamada olumlu geri dönüşler sağlanmıştır. Hem eğitim başarısının artması hem de öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesi ile olumsuz koşullardan uzak tutulmasına katkı sağlandığı görülmüştür. 

Çocuklarımızı yoksulluk, aile içi şiddet, akran şiddeti, çocuğa yönelik ihmal ve istismar, suça sürüklenme, madde bağımlılığı, okul çeteleri gibi önemli tehlike ve risklerden korumak amacıyla çalışmalar yürüten sosyal hizmetin bir alanı olan “Okul Sosyal Hizmeti” nin bir an önce uygulamaya konulması ve sosyal hizmet uzmanı/sosyal çalışmacıların eğitim sistemine dahil edilmesi önem arz etmektedir. Bu yüzden MEB’de var olan 670 kişilik boş sosyal çalışmacı kadrosunun doldurularak okul sosyal hizmet biriminin başlatılmasını istiyoruz. Bizler sosyal hizmet bölümü mezunları olarak eğitimini aldığımız bu alanda görevlendirilmeyi dört gözle bekliyoruz.


Kamubiz.com ÖZEL

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.