Tapu Kadastro ve Milli Emlak 2021'de ne kadar personel alacak?

Tapu Kadastro ve Milli Emlak 2021'de ne kadar personel alacak?
Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüne 2021 yılında yapılması planlanan personel alımlarına ilişkin yazılı soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Dr. Mehmet GÖKER /Burdur Milletvekili 

2020 yılında Koronavirüs pandemisinin de etkisiyle özel sektörde istihdam alanları azalmış ve 2021 yılında da her sektörde istihdam sorunları devam edecek gibi görünmektedir. Ancak Emlak ve Emlak Yönetimi mezunu sayısı ise her geçen yıl artmaktadır. 

Uzun yıllardır her sene Ocak ayında ilana çıkan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü, bu yıl Şubat gelmesine rağmen alım ilanına çıkmamıştır. Binlerce Emlak ve Emlak Yönetimi mezunu büyük bir umutla bir an önce söz konusu kurumların alım ilanının çıkmasını beklemektedir. 

Diğer taraftan, Tapu Kadastro ve Milli Emlak Müdürlüklerinde personel eksikliğinden dolayı işlerin aksadığı ve verilmeye çalışılan hizmetlerin geri kaldığı herkesin malumudur. 

Bu bilgiler ışığında; 
1-
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü alım ilanlarına ne zaman başlayacaktır? 
2- Söz konusu kurumlarda personel açığı olmasına rağmen neden hala alima çıkılmamaktadır? 
3- Toplamda kaç kişinin istihdam edilmesi düşünülmektedir? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum