Tarım Bakanı Pakdemirli'den 2019 yılı kadro ve atama açıklaması

Tarım Bakanı Pakdemirli'den 2019 yılı kadro ve atama açıklaması
Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye 2018 ve 2019 yılında atama yapılıp yapılmayacağına dair bir çok soru önergesi sorulmakta idi. Bakan Pakdemirli bu sorulara cevabını 16.11.2018 tarihinde Tarım Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinin soru cevap kısmında verdi. Bakan memur atamaları için, Ek bütçe talebinde bulunacağını söyledi. İşte o görüşmeler;

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ: Sayın Başkan, Plan ve Bütçe Komisyonunun değerli üyeleri; Bakanlığımın 2019 yılı bütçesini görüşmek üzere huzurlarınızdayım. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçemizi açarken Allah’tan bol yağışlı, bol verimli, bol bereketli bir yıl diliyorum.

Malumunuz olduğu üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığı görevleri Tarım ve Orman Bakanlığı çatısı altında birleştirildi...Bu organizasyon yapısını yıl sonuna kadar, norm kadro çalışmasını da 2019 yılı 2’nci çeyreğe kadar tamamlamayı hedefliyoruz...

Son cümle de, değerli milletvekilleri, kapatmadan önce atamalarla ilgili olsun. Atamalarla ilgili de bakın, 2 bakanlık birleşti. Biz buradan bir sinerji de bekliyoruz, organizasyon yapımız da önümüzdeki tahmin ediyorum birkaç ay içerisinde belli olacak. Bu belli olmanın akabinde biz norm kadro çalışmasını da bitirmiş olacağız. Bugün itibarıyla ben yani devletin bir koltuğunda arkadaşınız olarak devletin haklarını sonuna kadar muhafaza ederim. İhtiyaç varsa sonuna kadar arkasında olurum.

GARO PAYLAN (Diyarbakır) – Ama bu bütçeyle atayamazsınız.

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ – Ek bütçemi de alırım, Hazine Maliyeden alırım, ondan sonra da…

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ – Eğer ihtiyaç yoksa da “Durun arkadaşlar.” derim.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum