Tarım Bakanı Pakdemirli'ye mühendis ve veteriner atama sorusu

Tarım Bakanı Pakdemirli'ye mühendis ve veteriner atama sorusu
Atanamayan ve atama bekleyen çeşitli dallardaki mühendis ve veteriner hekimlere ilişkin soru önergesi verildi. Her yıl 4 bin civarında ziraat mühendisinin fakültelerden mezun olduğu ve sadece 100 kişinin atandığı hususunda ciddi bir mağduriyet bulunmaktadır. Mühendis ve veteriner hekimlere yönelik atamaların arttırılması düşünüyor mu?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Her yıl 4 bin civarında ziraat mühendisinin fakültelerden mezun olduğu ve sadece 100 kişinin atandığı hususunda ciddi bir mağduriyet bulunmaktadır. Aşağıda belirtilen sorularımın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince saygıyla talep ederim. 19.10.2018
Av. Mahmut Tanal / İstanbul Milletvekili

 

Atanamayan ve atama bekleyen çeşitli dallardaki mühendis ve veteriner hekim, ýukttaşlarımıza ilişkin olarak;
1-
Geçtiğimiz dönemde oldukça dile getirilen ve bir çözüm getirilmemiş plan, özellikle gıda mühendisleri ve diğer dallardaki mühendisler ve veteriner hekimlerin atamaları hakkında bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Neden çözüme ulaşılamamıştır?
2- Bakanlığınıza ait 10551 kişilik Personel alım talebinizin şuan Devlet Personel Başkanlığı'nda bekliyor; personel alımı hangi gerekçe ile bekletilmektedir,
3- Bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Mühendis ve veteriner hekimlere yönelik atamaların arttırılması düşünüyor mu? Düşünülmüyorsa gerekçesi nedir?
5- Sözleşmeli olarak istihdam edilen mühendislerin kadroya alınması ilgili bir çalışmanız var mıdır?
6- Şuan bakanlığınız bünyesinde istihdam edilen mühendislerin dalları ve kişi sayıları nelerdir? Aynı şekilde veteriner hekimlerin sayıları nedir?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.