Tarım ve Orman Bakanlığı uzun süredir hiç atama yapmamakta!

Tarım ve Orman Bakanlığı uzun süredir hiç atama yapmamakta!
Tarım ve Orman Bakanlığı ne zaman atama yapacaktır? Tarım ve Orman Bakanlığı uzun süredir hiç atama yapmamakta, 150 bin mühendis işsiz beklemektedir. Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylanın bugünkü (30.10.2018) Meclis Genel Kurulundaki konuşması şu şekilde;

Sayın Başkan, tarım ve hayvancılık alanında kalkınmayı sağlayacak, üretimi artıracak, ülkemizi tekrar ihracatçı konuma getirecek olanlar şüphesiz ki veteriner hekimler, gıda, su ürünleri ve ziraat mühendislerinin rehberliğindeki çiftçilerimizdir. Tarım ve Orman Bakanlığı uzun süredir hiç atama yapmamakta, 150 bin mühendis işsiz beklemektedir. Eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba 2018 bütçe görüşmeleri sırasında 3.500 mühendis alınacağını bildirmiş, henüz hiçbir atama yapılmamıştır. Boşa giden desteklemeler, ithal zirai ürünlerin artması, gramaj sorunları, şarbon, denizlerde kirlilik, limit altı yapılan avcılık, denetimsiz gıda, ithal et ve gıda ürünleri gibi nedenler Tarım ve Orman Bakanlığında bir şeylerin yanlış gittiğini, eksik personel sorunu nedeniyle projelerin uygulanamadığını gözler önüne sermiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı ne zaman atama yapacaktır?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.