Yerli ve milli projelerde Elektrik Elektronik Mühendisleri’ne gereksinim artmakta iken kamuya alım azalmakta

Yerli ve milli projelerde Elektrik Elektronik Mühendisleri’ne gereksinim artmakta iken kamuya alım azalmakta
Ülkemizin teknoloji hamlesi olarak yerli ve milli projelerin öne çıktığı bu dönemde Elektrik Elektronik Mühendisleri’ne gereksinim artmıştır. Fakat son dönemlerde kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamalar git gide azalmıştır.

Öyle ki 2018/1 merkezi alımında yalnızca 16kişilik alım yapılmış,Kpss’de en yüksek puanları alan meslek grubu adayları yüksek puanlarla atanamamıştır. Elektrik Elektronik Mühendisleri bu mağduriyeti sosyal medyada dile getirmek amacıyla #Elektrikmühendislerinekadro hastag’i  ile gündem oluşturmuştur.Elektrik Elektronik Mühendisleri Nükleer Santraller, yenilenebilir Enerji, Yerli Araba Projesi, Türk Uzay Kurumu ,Demir İpekyolu Projesi, Kanal İstanbul gibi projelerde yer almayı ve ülkeyi kalkındırmak amacıyla 3500 kişilik kadro verilmesini beklemektedir. İşte talepleri;

'Kamuoyunda Elektrik Elektronik mühendisleriyle ilgili konular yer almasa da şöyle bir gerçek var bizler KPSSde ciddi anlamda yüksek puanlarla atanamıyoruz son alımda sadece 16kadro açıldı 90 puanla atanamayanlar oldu durumun vehametini anlamışsınızdır. Herkeste şöyle bir algı var: “ Özel sektörde istihdam oranınız çok” diye fakat özel sektör şartlarını soran bilen yok. İnanın 3senelik iş tecrübemi anlatsam oturur ağlarsınız ki ben şanslı olanlardandım çalıştığım kurumlar sözde kurumsal firmalardı. Aşağıda hazırlamış olduğumuz bir yazı örneğini gönderiyorum tekrar teşekkür ediyorum.
‘Özellikle teknoloji alanında gerçekleşen gelişmeler ile dünya hızlı bir dönüşüm içerisinde ve maalesef ki biz ülke olarak bu dönüşüme ayak uyduramıyoruz. Uyduramıyoruz çünkü elektrik-elektronik mühendisleri için son atamada ayrılan kadro sadece 16 ayrıca belirtmek de fayda var şu an ibb 500 zabıta alımı yapıyor. Yanlış anlaşılmasın bizim her mesleğe saygımız ve dahi hepsine ihtiyacımız var. Fakat gerçekçi olmak gerekirse bazı sorular biz elk-eln mühendislerinin beyinlerini bulandırmış hakeza bizlere gelecek kaygısı yaşatmaya başlatmıştır. Misal ibb bile 500 zabıta alımı yaparken elektriğin can damarlarından biri olduğu ve bu alanda hizmet veren onlarca kamu kurumumuzun olduğu ve yine enerji alanında hayata geçirilen yüzlerce projemizin olduğu şu dönemde ülkemiz sadece ve sadece 16 elk-eln mühendisine mi ihtiyaç duymaktadır? 2010'dan beri sürekli büyüdüğümüz ve sürekli elektrik üretimi ve tüketiminin arttığı bir dönemde mühendislere yatırım yapmamak ülke vizyonuna uygun mudur? Her sene binlerce özel teşebbüsün kapandığı ve bölümümüzden binlerce mezunun olduğu ülkemizde mühendislerin özel sektörde çalışması mı beklenmektedir? Ayrıca çoğu kamu kurumunun merkezi atamadan kurum içi alımlara geçerek yaptığı gayriciddi alımlarla hakları yenen bir çok arkadaşımızın hesabı sorulmayacak mıdır? Biz elk-eln mühendisleri okuması en zor bölümlerden birini hakkıyla bitirip ve kpss'den en yüksek puanları alıp da atanamazken diğer bölümlerden arkadaşlarımız rahatlıkla atanmakta bu durum hangi eşitlik anlayışı ile bağdaşmaktadır? Biz mühendisler bunca soru işaretlerinin gölgesinde kendimiz için ülkemiz için sizinle birlikte bu konuları konuşmak, münazara etmek, sorularımıza cevap bulmak ve sorunlarımızı ivedilikle çözüme kavuşturmak istiyoruz. Saygılarımızla,'

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
38 Yorum