Yüksek puanlarla atanamayan Elektrik Elektronik Mühendisleri 3500 kadro bekliyor

Yüksek puanlarla atanamayan Elektrik Elektronik Mühendisleri 3500 kadro bekliyor
2018 yılında Elektrik Elektronik Mühendisliği memur alımları ne zaman başlayacak? Elektrik Elektronik Mühendisleri yüksek puanlarla atanamıyor, 3500 kadro bekliyor. 2023'e teknoloji ve enerji alanında bağımsız bir Türkiye ile ulaşmak için yerli ve milli elektrik-elektronik mühendisleri merkezi yerleştirme sınavı ile kamuya 3 bin 500 atama bekliyor.

Hem üniversiteye girerken hem de mezun olduktan sonra KPSS'den yüksek puan almış Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunları kamu kurumlarına yapılan atama sayılarının artırılmasını istiyorlar. Her yıl memzun sayısının katlanarak arttığını söyleyen mezunlar en son kamuya 16 kişinin alındığına dikkat çekiyorlar. Sitemize ulaşan mühendislik mezununları durumlarını şu şekilde özetliyorlar;

'Bizler Kpss nin en yüksek puan almasına rağmen en az atanan mühendislik bölümüyüz. Belki malumunuzdur son merkezi atamada sadece 16 kadro verildi. Kamuda çok çok daha fazla ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bir ziraat mühendisi 75 puanla atanırken bizim bölümde 2016 puanları 89 da kaldı. Sesimizi duyurmak için sizlerin yardımına ihtiyacımız var.

'Bizler memur adayı elektrik mühendisleri olarak sizden yardım talep ediyoruz. bunun için;

1- Devletimiz yeni projeler yapmalıdır,

2- Mühendisleri KPSS puanı ile atamalıdır,

3- Belediyeler gibi torpille mühendis alan kurumlar merkezi alıma dönmelidir

Atamalar ancak böyle yapıldığı zaman birşeyler düzelecek ve bizlerin de 87 88 puanlarla mağduriyeti önlenmiş olacaktır.'

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
22 Yorum