Ziraat Teknikeri ve Teknisyenlerinin 2000 Atama Talebi!

Ziraat Teknikeri ve Teknisyenlerinin 2000 Atama Talebi!
Ziraat teknikerleri ve teknisyenleri gerekli istihdamın sağlanmasını ve merkezi atamalarda en az 2000 tekniker ve teknisyen alınmasını istiyor...

Ziraat teknikerleri  ve teknisyenleri gerekli istihdamın sağlanmasını ve merkezi atamalarda en az 2000 tekniker ve teknisyen alınmasını istiyor...

Binlerce mezun ziraat teknikeri var ve bunlarda kendi içerisinde bölümlere ayrılmaktadır.(Tarla Bitkileri,BAHÇE ZİRAATI,ORGANİK TARIM,SERACILIK,SÜS BİTKİLERİ,TARIM,TOHUMCULUK,TARIM ALET VE MAKİNELERİ,MANTARCILIK,FİDE VE FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VS) 

Bu bölümler bile ziraat teknikerliği başlığı altında 47den fazla bölümü oluşturmaktadır ki verilen kadrolar sadece 25_35 arasında değişmekte idi (şuan o bile yok)Yapılan ortak alımlarda da yine çokça ziraat teknikeri açıkta kalmış hem az kadronun hem ortak alımın kurbanı olmuştur.

Ne yapılırsa yapılırsın ne kadar çaba sarfedilirse sarfedilirsin yeterli istihdam sağlanmadıkça yeterli kadro verilmedikçe ziraat teknikerlerinin atanması mümkün değildir.Hep gözardı edilen ziraat teknikerleri heryıl -herbir -bölümden binlerce mezun vererek ve atanamayarak yığılma oluşturmaya başlamış ve mesleğini icra edemediği için pas tutmaya başka alanlarda çalışmaya başlamıştır.

Biz ziraat teknikerleri aldığımız eğitimin sarfettiğimiz çabanın karşılığını almak istiyoruz.Ülkemizde kendi mesleğimizi icra etmek,hayata daha sıkı tutunarak umutlarımızı gerçekleştirmek istiyoruz.Bizlerinde önünün açılmasını bu hususta önümüze setler koyarak tıkanmasını istemiyoruz 

2 merkezi alımda da 0 alım gerçekleşti.Ziraat teknikerleri  ve teknisyenleri olarak gerekli istihdamın sağlanması ve 2000 tekniker ve teknisyen alınmasını istiyoruz.Hakkımız olan kadronun verilmesini ziraat teknikerlerinin sesinin duyulması ümidiyle.ve Bakanlığa yapilan alimlarda adil davranilmasini bizimde sozlesmeli olarak alınan alimlarda tekniker ve teknisyenlerinde olmasini  Bu konuda gerekenin yapılmasını arz ederiz.

Kamubiz.com Özel Haber

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.