Buğday Tarım Emtiası Nasıl Alınır? Buğday Nasıl Satın Alınır? Buğday Tarım Emtia, Buğday Yatırımı...

Buğday Tarım Emtiası Nasıl Alınır? Buğday Nasıl Satın Alınır? Buğday Tarım Emtia, Buğday Yatırımı...

Malumunuz üzere tasarruf ve yatırım her insan için olduğu gibi devlet memurları için de elzem durumdadır. Özel sektörde ya da kamu da yeni işe giren, gelecek planlayan, rahat bir emeklilik hayali kuran, kendi işini kurmayı düşünen, evlilik planlayan her insan için, günümüz ekonomik şartlarında, tasarruf ve yatırım şart olmaktadır. Covid-19 virüsünün dünya ekonomisini getirdiği durum, gelecek belirsizliği, bazı ülkeler arasındaki ticaret savaşlarının ekonomileri zorlaması ve piyasaları germesi kendi halinde orta ve düşük gelirdeki vatandaşlar ve hatta yüksek gelirli vatandaşlar için bile risk oluşturmaya başlamıştır. İnsanların bu dönemde daha önce hiç aklında bile olmayan, kimisinin adını bile duymadığı ya da ilgisini çekmeyen birçok değerli emtia, digital para ya da çeşitli yatırım araçları dikkatlerini çekmeye başlamış durumdadır.

Yatırım Nasıl Yapılır? ELÜS hesabı nedir? Buğday Tarım Emtiası nasıl alınır?

Gündemde altın, gümüş, platin gibi değerli emtialar, bakır gibi yıldızının parlayacağı iddiaları olan metaller, borsada temettü veren ya da vermeyen hisseler gibi çok çeşitli yatırım araçları ilgilisi olmayanların bile menziline girmeye başlamışken, tarım emtiaları da dikkat çekmeye yavaş yavaş başlamış durumdadır. Birçok insan yatırımın temel mantığını yeni yeni kavramaya başlamıştır. Yatırım denildiğinde akla profesyonel trader yani kısa vadede sürekli yukarıda sayılan yatırım araçlarını alıp satan ve bu emtia ve araçların yeri geldiğinde saatlik fiyat oynaklıklarından kâr eden insanların ticareti akla gelmemelidir. Bu insanlar işlerinde profesyonel olan, dünyadan ve Türkiye’den çokça haber kaynağına sahip, belki diğer başka profesyonel finans yatırım danışmanlığı hizmetlerinden yararlanan ticaret adamlarıdır. Bu insanların geceleri de gündüzleri de bu alım satımları takip ile geçer. Çok ciddi emek ve zaman harcayan, birçok kanaldan enformasyon alan bu insanlar bile yeri geldiğinde ciddi zarara uğrar ki küçük yatırımcılar bu insanların yaptığı işi başaramaz ve zarar eder. Başarısız olurlar çünkü yılların emeği, tecrübesi, bilgisi ve profesyonelliği kısa vadeli alım satımdaki başarının anahtarıdır. Küçük yatırımcı yatırım araçları alıp satmayı profesyonel bir meslek olarak yapmadığı için belki de bu tüccarların kabiliyetine onlarca yıl zaman geçse bile ulaşamayacaktır.

Küçük yatırımcılar ve yatırım araçlarını yeni yeni tanıyanlar için ‘’ yatırım’’ orta ve uzun vadeli olur çünkü az miktarda olan parasını korumak isteyen küçük yatırımcı kısa vadeli sert dalgalarla baş edemez, genellikle acil şekilde paraya ihtiyacı olur, yatırımı zarardayken parasını çekmek zorunda kalabilir, hatta kısa dönem sert dalgalı fiyatlar onu panikletebilir ve yine zarardayken elinden yatırım aracını çıkarabilir.

Tasarruf yapmak isteyenler, gerçek yatırım yapmak isteyenler kısa dönemli yatırım aracı ticareti yerine uzun bir dönem ihtiyacı olmayacağını bildiği nakdini, hedef belirlediği fiyâta-kâra ulaşmak amacıyla, yatırım araçları aracılığıyla saklar. İşte bu şekilde küçük yatırımcı tüccar değil adı üstünde yatırımcı olur. Bu konuda daha detaylı bilgi için altın piyasaları uzmanı, analist, ekonomi yorumcusu İslam Memiş Beyin youtube videolarını tavsiye ediyorum. Yatırımın nasıl olacağını bu işlerin yabancısı olabilecek insanlara bile gayet sade ve anlaşılır bir şekilde anlatıyor. Özellikle de ‘’ yatırım tavsiyesinin‘’ kişilere yani ilgili kişilerin özel yaşamına, hayat şartlarına özel olmasına binaen gerçek yatırımı bilmek, bunu işin uzmanından öğrenmek önem kazanıyor. Misal olarak genç bir memuru örnek alırsak; evleneceği, askere gideceği tarih, görev yapacağı bölge sürekli bir değişkenlikte olabileceği için, o memur her hangi bir açık kanaldan kendi özel koşullarına uymayan herhangi bir yatırım tavsiyesi alıp ciddi zararlara uğrayabilir. İşte yatırımın kişiye özel olmasından ötürü; açıktan, profesyonel bir finans danışmanlığı işi yapılmadan yatırım tavsiyesi vermek, yakın zamanda yasalarda suç olarak tanımlanmaya başlamıştır.

Yatırımın kişiye özel olduğunu ve profesyonel bir hizmet şekilde yatırım tavsiyesi alınmadan her duyulan ‘’ tüyoya‘’ rağbet edilmeyeceğini iyice irdeleyebildiysek, tarım emtialarına yatırım yapmaya kendi özel şartlarına göre kendi iradeleri ile karar veren insanlara bu konuda biraz bilgi sunalım.

Buğday tarım emtiasına yatırım yapmaya karar verdiyseniz yapmanız gereken ilgili bir bankadan ‘’ ELÜS’’ hesabı açmak. Devlet memurların büyük kısmı Vakıflar Bankası’ndan maaş müşteri olduğu için belirtmek gerekir ki Vakıflar Bankası’nın ELÜS hesabı hizmeti yoktur. Başka bir kamu bankamız olan Ziraat Bankası’nın ELÜS hesabı hizmeti vardır. Hesaplarını kamu bankalarında tutmak isteyen insanlar için bunu belirtmiş olalım. Açılımı ‘’ elektronik ürün senedi‘’ olan ELÜS hesapları daha sonra TÜRİB yani Türkiye Ürün İhtisas Borsası’na ‘’ gerçek kişi’’ olarak kayıt olabilirsiniz. Açtığınız ELÜS hesabınız aracılığıyla ve de TÜRİB üyeliğinizle artık buğday alıp satabilir, isterseniz Ticaret Bakanlığı lisanslı depolarda bekletebilir ve veya depolara gidip fiziki şekilde buğdayınızı teslim alabilirsiniz. Böylelikle profesyonellik gerektiren ve profesyoneller için bile çok riskli olan forex-kaldıraçlı işlemler aracılığıyla tarım emtialarına yatırım yapmak zorunda kalmaz ve strese girmeden tarım emtiası yatırımı yapabilirsiniz. Ayrıca kendi üyelik başvurumu nasıl yaptığımı anlattığım şu videomun linkini sizlerle paylaşıyorum: https://www.youtube.com/watch?v=kQfv_mUwpkE  

Zor günler ve gelecek için tasarruf yapın arkadaşlar ama yatırımınızı kendi özel şartlarınız dahilinde, durumunuzu iyece ölçüp tarttıktan sonra iradeniz doğrultusunda gerçekleştirin.

Selamlar, saygılar herkese!...

      

TÜRİB-Türkiye Ürün İhtisas Borsası

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mehmet DAĞLI Arşivi