2018 seçim vaatlerinden Yardımcı Hizmetler ve staj sigortası bekliyor

2018 seçim vaatlerinden Yardımcı Hizmetler ve staj sigortası bekliyor
2023 seçimleri yaklaşırken, 2018 yılında verilmiş fakat beklemeye devam eden vaatler dikkat çekiyor… Bu vaatlerden ikisi ise belirsizliğini koruyor…

Seçime yakınlaşırken, iktidar ve iktidar ortağının düzenleme çalışmaları artarak devam ediyor. Vatandaşların gözleri AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın 2018 seçimlerinde verdiği sözlere çevrilmişken, EYT, 3600 Ek Gösterge gibi vatandaşların beklediği düzenlemelere ilişkin adımlar atılmış olmasına rağmen yardımcı hizmetler sınıfı ve staj sigortasının sigorta kapsamında sayılmasına ilişkin düzenlemelere ilişkin ise adımlar atılmadı. Mağdurlar, bir an önce bu konularda da adımların atılarak sorunların çözülmesi için çağrıda bulunuyor.

2023 SEÇİMLERİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER DEVAM EDİYOR

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
Seçimlere az bir zaman kala iktidar seçime yönelik adımlar atmaya devam ediyor. EYT, 3600 Ek Gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi düzenlemeler yapılırken, bazı düzenlemeler ise seçim vaadi olarak kaldı. Yardımcı hizmetler sınıfına ilişkin düzenleme ve staj sigortasının sigorta kapsamında sayılmasına ilişkin düzenlemeler ise belirsizliğini korumaya devam ediyor. Özellikle staj sigortasına ilişkin olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin olumsuz açıklamalar yaparken, mağdurlar ise bir an önce sorunun borçlanma hakkı verilerek çözülmesini talep ediyor.

“TÜM STAJ MAĞDURLARINA ÇÖZÜMÜ DÜŞÜNELİM”
Staj sigortasının emekliliğe sayılmasının gerekli olduğuna dikkat çeken Staj Sigortası Mağdurları (SSM) Derneği Başkanı Ferhat Salman, genç yaşlarda başlayan sürecin yıllar sonra emeklilik sürecinde mağduriyete sebep olduğunu belirterek, “Bakan Bilgin, ilk önce çalışma var dedi, ardından ise bizi yok saydı. EYT ile ilgili öyle ya da böyle bir çözüm getirildi ama stajla ilgili bir çalışma olmadığı gibi sessiz kalınarak konunun üzeri örtülüyor. İyi de konunun çözümüyle ilgili verilen tam 53 kanun teklifi var. Biz 2014 seçimlerinde seçim vaadiydik, 2018’de yine aynı durumdaydık ve geldiğimiz durum ortada. En azından 1999 öncesi stajını yapmış ama 1999 sonrası çalışmaya başlamış kesime acil çözüm getirelim, daha sonra tüm staj mağdurlarına çözümü düşünelim” ifadelerini kullandı.

ATANMALARI İLE YILLARDIR SÜREGELEN MAĞDURİYETLER SON BULACAK
Yardımcı hizmetler sınıfının sorunlarına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Savdes-Sen Emniyet Şube Başkanı Selçuk Özdemir, kamuda yaklaşık 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personelinin bulunduğuna dikkat çekerek, “2005 yılı toplu sözleşme mutabakat metinlerine girmiş ve 2018 yılında haklarında kanun teklifi verilmiş olan yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak, mevcut personelin, görevine ve eğitim durumuna uygun hizmet sınıflarına atanmalarıyla; emek, eğitim, liyakat ve mesleki yeterliliğe itibar kazandırılacak, yıllardır süregelen mağduriyetler giderilmiş olacak, verimlilik artacak, sosyal ve mali haklarında da iyileşme gerçekleşeceğinden çalışma barışı sağlanmış olacaktır” dedi.
milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.