2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü Seçim öncesi imzalansın

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü Seçim öncesi imzalansın

Özellikle 2023 yılı asgari ücret zammının açıklanmasından sonra kamuda çalışan işçilerin çoğunluğun yevmiyeleri asgari ücretin altında kalmıştır.Bu durum 2022 yılında yapılan çerçeve protokolünü imzalayan işçi Konfederasyonun ne kadar  başarısız bir sözleşmeye imza attığını göstermektedir.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu nedenle Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işçilerin mali ve sosyal haklarının bir an evvel iyileştirilmesi için 2023-2024 yıllarını kapsayacak olan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, işçilerin yevmiyelerinin ileriki dönemlerde asgari ücret seviyelerine düşmeyecek şekilde bir zam yapılarak, seçimlerden önce imzalanmalıdır.

Aynı zamanda çerçeve protokolde imza altına alınıp çözüm bekleyen sorunların sözleşmenin kapsadığı dönem içerisinde çözüme kavuşturulması gerekmektedir.2021-2022 yıllarını kapsayan çerçeve protokolünde yer alan madde 7- 696 SAYILI KHK KAPSAMI DIŞINDA BIRAKILAN\ KAMU TAŞERON İŞÇİLERİNİN DAiMi KADROYA GEÇiRiLMESİ ve madde 9- 696 SAYILI KHK iLE KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI sorunları sözleşme süresi bitimine kısa süre kalmasına rağmen halen çözüme kavuşmamıştır. Bir an önce bu konularda adım atılmalıdır.

Fatih ÖKSÜZ
Ülkem-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.