3600 Ek Gösterge Kapsamı Dışında Kalan Memurlar Mağdur

3600 Ek Gösterge Kapsamı Dışında Kalan Memurlar Mağdur
Araştırmacı, ayniyat saymanı, şef ve VHKİ işletmeni gibi Genel İdari Hizmetler Sınıfı kadrolarında çalışanların 3600 ek göstergeden yararlanamadılar

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın'ın 3600 ek göstergede mağduriyet yaşandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığına bağlı taşra teşkilatlarında Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Sağlık Müdür Yardımcısı unvanlı çalışanların 663 Sayılı KHK ile kadroları iptal edilerek Araştırmacı kadrolarına atanmalarıyla yaşanan mağduriyetin 3600 ek gösterge ile devam ettiğine dikkat çeken Taşkın,  daha önce de maaşları dondurularak, özlük hakları kısıtlanmak suretiyle mağduriyet edilen araştırmacıların bu sıkıntılarının giderilmesi amacıyla geçmiş dönemde Prof. Dr. Sefer AYCAN tarafından hazırlanarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan 28/07/2020 tarih ve 2/3063 Esas Nolu Kanun teklifi hazırlandığı şekliyle yasalaşmış olsaydı bugün bu sıkıntıların yaşanmayacağına dikkat çekti. Taşkın, 1. dereceye gelmiş olan Araştırmacı kadrosunda çalışanların 3600 ek göstergeden yararlandırılarak mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

3600 ek gösterge yasasında sayman ve sayman yardımcıları ibaresi bulunduğunu, bu nedenle de ayniyat saymanlarının 3600 ek göstergeden yararlanıp yararlanamayacakları konusunda ciddi bir tereddüt bulunduğuna vurgu yapan Taşkın, öncelikle bu tereddüdün giderilmesi ve yataklı tedavi kurumlarının yükünü omuzlayan ayniyat saymanlarının da 3600 ek göstergeden yararlandırılmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.  

Genel İdari Hizmetler Sınıfında görev yapan şef ve VHKİ gibi çalışanlarında 3600 ek göstergeden yararlandırılmaları gerektiğini belirten Taşkın, ayrımcılık yapılmamalı, memur dışlandığını düşünmemeli, bu nedenle 3600 ek gösterge kapsamı dışında bırakılan Genel İdari Hizmetler Sınıfında çalışanların mağduriyetlerinin bir an önce önlenmesi amacıyla yeni bir düzenleme yapılması zorunludur, ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.