3600 ek göstergede kapsam genişliyor! Yeni ek gösterge düzenlemesi geliyor!

3600 ek göstergede kapsam genişliyor! Yeni ek gösterge düzenlemesi geliyor!
Kamuda 3600 ek gösterge kapsamına dahil edilmeyen memurlara yeni düzenleme yolda. Bakan Bilgin TBMM konuşmasında ek göstergeye ilişkin yeni düzenleme yapıldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin'in, 3600 ek göstergeye ilişkin yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Bilgin Meclis konuşmasında, ek gösterge düzenlemesinin genişletilebileceğine dair eleştiriler olduğunu ve kamu çalışanlarından talepler gelmesi nedeniyle yeni çalışmalar yapıldığını bildirdi. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bilgin konuşmasında 'Tabii, kamu çalışanlarına yaptığımız bu çalışmanın, toplu sözleşmenin içerisinde çok önemli başka maddeler de vardı. Bunlardan biri, kamu toplu sözleşmesinde 3600 ek gösterge meselesini çözeceğimizi sözleşmeyle kayıt altına almıştık. Biz teknik çalışmalarını yaptık, milletvekili arkadaşlarımızla görüştük, yüce Meclisin iradesiyle o konuda kapsamlı bir düzenleme yapıldı. Tabii, Değerli Milletvekilimiz İsmail Başkan bahsetti, başlangıçta 4 meslek grubunu, 4 grubu kapsıyordu; biz de onu genişlettik, yaklaşık 6 milyona yakın bir sayıya çıkardık.' dedi.

3600 ek göstergede yeni çalışma var, kapsam genişliyor.

Bu, Türkiye’nin son yıllarda yaptığı en köklü sosyal düzenlemedir. Tabii, Başkanın eleştirisi vardı, bunun daha da genişletilebileceğine dair eleştiri vardı. O konuda bizim arkadaşlarımızdan da, tabandan da yani kamu çalışanlarından da… Grup Başkan Vekili arkadaşlarımızın talepleri oldu, Grup Başkanımız İsmet Bey’le görüştüler; o konu da bizim gündemimizde, onunla ilgili de bir çalışma yapıyoruz, ümit ediyorum onu da Meclisimize takdim edeceğiz.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum