Fahri Kuran Kursu öğreticileri Cumhurbaşkanlığa soruldu! 10 yıldır neden kadro verilmiyor?

Diyanette çalışan Fahri Kuran Kursu öğreticilerine kadro Cumhurbaşkanlığı gündemine taşındı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 21/04/2022 İsmail Koncuk

25 bin civarında 10 yıldır hizmet eden fahri Kuran Kursu öğreticileri için 2019 yılında 14 bin öğreticinin işine son verilmiş ve kurslar kapatılmıştır. Şu anda hizmet veren fahri öğretici sayısı 800-1000 cicarında bulunmaktadır.

Bu bağlamda;

1- 2021 de fahri Kuran Kursu öğreticilerinin kadroya geçirilmesi adına meclise sunulan kanun teklifinin onaylanması ve hükümet tarafından verilen sözler ne zaman tutulacaktır? Ne zaman kadroya kavuşacaklar bununla ilgili çalışmanız var mıdır?

2- Diyanet tarafından 2013 ten 2018 yılına kadar fahri kuran kursu öğreticilerinin neden ataması yapılmamıştır? Kadroya niçin Kuran Kursu öğreticisi  alımı yapılmıştır? İstihdam neden sağlanmamıştır?

3- Fahri Kuran Kursu öğreticilerine 10 yıldır neden kadro verilmemiştir?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Memurlar Haberleri