Canlı Derste Şube Birleştirme Yapılırsa, Ek Ders Ücreti Nasıl Ödenir?

Öğretmenler Tarafından Merak Edilen O Soruya Mebpersonel.com Olarak Cevap Veriyoruz: ''Canlı Derste Şube/Sınıf Birleştirme Yapılırsa, Ek Ders Ücreti Nasıl Ödenir?''

Uzaktan eğitim kapsamında birden fazla sınıf/şube öğrencileri bir ders saatinde birleştirilerek tek öğretmen tarafından eğitim almaları sağlanabilir mi? Eğer birden fazla sınıf/şube öğrencileri bir ders saatinde birleştirilerek tek öğretmen tarafından eğitim almaları sağlanırsa öğretmenin ders saati nasıl hesaplanır?

İşte cevabı: 

MEB'in ''Canlı Sınıf Uygulama Esasları'' konulu resmi yazısına göre, 4 şubeye kadar sınıf birleştirme yapılabilir. Şayet birden fazla sınıf/şube öğrencileri bir ders saatinde birleştirilerek tek öğretmen tarafından eğitim almaları sağlanmış ise Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23.09.2020 tarih ve 28892082-869-E.13365395 sayılı yazılarında da belirtildiği üzere, gerek uzaktan eğitim gerekse yüz yüze eğitim kapsamında verilen birim ders saati süresi bakımından Bakanlığımızın ilgili birimlerinin belirlemelerinin esas alınması ve bu kapsamda aynı ders saatinde birden fazla sınıf/şube öğrencilerine verilen derslerin bir ders saati olarak dikkate alınması gerekmekte, ek ders saat hesaplaması da buna göre yapılacaktır.
(Konuyla ilgili yeni bir yazı gelmediği sürece 1 ders saati olarak ek ders ücreti ödenecektir.)

MEBPERSONEL.COM

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri