Engelli öğretmenlere ek atama Meclis gündeminde

TBMM genel kurulunda konuşan Adana Milletvekili Orhan Sümer, 'Haziran ayında tüm engelli öğretmenlerimizin ve atama bekleyen tüm gençlerimizin atamalarının gerçekleşmesini talep ediyoruz' dedi ve engelli öğretmen adayları için ek atama talebinde bulundu. İşte o konuşma:

ORHAN SÜMER (Adana) – Pandemi gerekçesiyle üç kez sınavları ertelenen atanamayan engelli öğretmenler atama bekliyor. 26 Nisan 2020’de yapılması planlanan engelli kamu personel sınavı 3 kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi. 3.011 kişi sınavda başarılı olurken 2021 Şubat ayında atamada 500 engelli öğretmene kontenjan verildi. Geriye kalan 2.511 atanamayan engelli öğretmen hâlen atamalarının gerçekleştirilmesini bekliyor. ..engelli öğretmenlerimize gelince “Kaynak yok.” açıklamasını kabul etmiyoruz. Haziran ayında tüm engelli öğretmenlerimizin ve atama bekleyen tüm gençlerimizin atamalarının gerçekleşmesini talep ediyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri