HEM'de çalışan usta öğreticilerin kadro ve sözleşme sorunlarına ilişkin soru önergesi

Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin kadro ve sözleşme sorunları hakkında soru önergesi verildi. Konuya ilişkin Giresun Milletvekili Bülent Yener BEKTAŞOĞLU tarafından verilen ve Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenilen yazılı soru önergesi şu şekilde.

Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin kadro ve sözleşme sorunlarına ilişkin soru önergesi verildi. Konuya ilişkin Giresun Milletvekili Bülent Yener BEKTAŞOĞLU tarafından verilen ve Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenilen yazılı soru önergesi şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımızın Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim

1 -Türkiye genelinde il ve ilçe Halk Eğitim merke kaç kişi görev yapmaktadır?

2-Sözleşmeler yapılırken, yenilenirken, açılacak kurslar belirlenirken dikkat edilen önem ve öncelikler nelerdir? Açılacak kurslarda kurumların inisiyatif kullanması söz konusu mudur?

3-Usta öğreticilerin, halen görev yaptıkları birimlerde sürekli çalıştırılmaları yönünde bir çalışmanız var mıdır?

4-Son KHK ile taşeron çalışanlara tanınan kadro hakkı kapsamı dışında kalanlar için yapılacağı söylenen düzenlemeye bu öğreticileri de katmayı düşünmekte misiniz?

5-Usta öğreticilerin sigorta prim ödemeleri verdikleri aylık ders saatine (28-32 saat) göre yapılmaktadır. Dolayısıyla dini bayram-resmi tatil, yarı yıl tatili veya hava koşulları gibi nedenlerle eğitime ara verildiğinde, bu öğretmenlerimiz Halk Eğitim Merkezlerinde eğitime devam etmekte oldukları halde, tatil kapsamında gibi değerlendirilip primleri düşük yatırılmaktadır. Bu sosyal, ekonomik mağduriyete neden olan haksız uygulamayı bir genelgeyle düzelterek, usta öğreticilerin maaşlarından kesinti yapılmamasını sağlayacak mısınız?

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (28)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri