MEB 1709 şube müdürünü aritmetik ortalamaya göre atayacak mı?

Yazılısı ve sözlüsü 70 olan kişi sadece dava masrafları karşılığında şube müdürü olarak atanırken devletimizin uğradığı zarar giderek büyümektedir.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 2020/75 Esas ve 2020/66 sayılı kararlarında aritmetik ortalama ile tüm adaylara yeniden tercih hakkı verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kısıtlı tercihlerle terci hakkı verme işlemini uygun bulmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı 1709 kişi için duyurusu yapılıp yazılısı ve sözlüsü buna göre yapılan kadroya  ; 1 defa sadece sözlü ile 1709 kişi   , 6 defa aritmetik ortalama ile yaklaşık 570 kişi ve 20 yıl geçse de kaç kişinin atanacağı belli olmayan ve  bitmeyecek davalarla devletimizi zarara uğratmaktadır.  Yazılısı ve sözlüsü 70 olan kişi sadece dava masrafları karşılığında şube müdürü olarak atanırken devletimizin uğradığı zarar giderek büyümektedir. Yazılı ve sözlüyü geçen 3287 kişinin 20  yıl sonra açacağı dava ile şube müdürü olarak atanmasına yol açan ve Maliye Bakanlığınca ihdas edilmeyen kadroya her yıl izinsiz atama yapmak doğru değildir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri