Kış ve yaz saati uygulamasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de! İleri saat uygulaması devam edilecek mi?

İleri saat uygulamasına (yaz ve kış saati ) ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Gün Işığından Daha Fazla Yararlanmak Amacıyla Bütün Yurtta Uygulanan İleri Saat Uygulamasının Devam Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 139)

Karar Sayısı: 139
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.
1 Ekim 2018

Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI

1/10/2018 TARİHLİ VE 139 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

İleri saat uygulaması
MADDE 1- (1) Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saatuygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3), her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

Yürürlükten kaldırılan düzenleme
MADDE 2- (1) Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulanması hakkındaki 23/10/2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük
MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 4- (1) Bu Karar hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri