110 bin yardımcı hizmetler personeli ne kadar maaş ve ikramiye alacak?

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli 2021 temmuz aralık döneminde ne kadar maaş alacak? Kamuda ek gösterge hususunda en çok mağdur olan meslek grubu yardımcı hizmetler sınıfıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki 10 hizmet sınıfından sadece YHS'ye ek gösterge verilmemiştir. Hiç adil olmayan bu uygulama nedeniyle Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli maaşı bu nedenle önemli ölçüde etkilenmektedir.

2021 yılı ikinci yarısında yine en düşük memur maaşını yine yardımcı hizmetler sınıfı alıyor. 30 yıl çalışan YHS Personeli 2021 Temmuz ayında emekli maaş ve ikramiyesi ne kadar olur? 2021 yılı Temmuz ayı sonrasında 25 yıllık hizmeti olan evli ve eşi çalışmayan Üniversite mezunu bir hizmetli çalışırken 5.215 TL maaş alacaktır.

30 yıllık Hizmetli ve eş değer unvanlılar ne kadar emekli maaşı ve ikramiyesi alır?

https://www.memurlar.net/hesaplama/emekli-maas/ adresine girereksadece bazı bilgileri ekranda gördüğünüz kutucuklara yazmanız yeterli olacaktır.Bu işlemleri internet kullanmasını bilen ve belirttiğimiz adresi yazabilecekkadar bilgisi olan herkesin yapması mümkündür.

Bu veriler kutucuklara girildikten sonra karşınıza hesapla butonu çıkacaktır.Hesapla butonuna bastıktan sonra ise ne kadar emekli maaşı ve ikramiye alacağınız ortaya çıkacaktır. İşte bu kadar basit bir işlem için kimseye paranızı kaptırmayın diyoruz. Siz de hem emekli olacağınız yaşınızı, sürenizi ve emekli maaşınızı ve ikramiyenizi hesaplayabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar.

Örnek - 1: 30 yıllık dört yıllık üniversite mezunu hizmetli ve eş değer unvanlıların emekli maaşını ve ikramiyesini hesaplayalım.

Bağlanan Aylık: 3.422

Toplam İkramiye: 123.396,64

Örnek - 2: 30 yıllık lise mezunu hizmetli ve eş değer unvanlıların emekli maaşını ve ikramiyesini hesaplayalım.

Bağlanan Aylık: 3.404

Toplam İkramiye: 122.749
sgkrehberi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (23)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri