Cumhurbaşkanı'nın 3600 ek gösterge açıklamasına CHP'den tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3600 ek gösterge sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan, 3600 ek göstergeye ilişkin, bugün; "Kılıçdaroğlu, memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini dolamış, tekrarlayıp duruyor. Halbuki bu sözü veren biziz ya. Memur sendikalar ile yapılan son toplu sözleşmede bu başlığı koyan da biziz. Verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturmaya başlayan yine biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden yine biziz" açıklamasını yaptı.

CHP'li Torun da Erdoğan’ın açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

"2018 seçimlerinde il il gitti sözler verdi. ‘3600’ü çıkaracağız’ dedi. Ama şimdi biz bu hakkın alınması için her yerde dile getirince, bu sözün yerine getirilmesi ile ilgili bilgilendirme yapınca şimdi tuttu ben hemen vereceğim dedi. İçişleri Bakanı açıklamada bulundu. Şimdi de kendisi 2022’nin sonuna doğru diyor. Elini tutan mı var? Getir Meclis’e hemen kabul edelim. Buna biz itiraz etmiyoruz ki. Neden kaçıyorsun, neden korkuyorsun? Seçime yakın mı yapmaya çalışacaksın, algı mı yaratmaya çalışacaksın? Yine seçim vaadi olarak mı kullanacaksın bunu? Vatandaş her şeyin farkında. Kendisi bunu taahhüt olarak tutuyor. Gerçekten samimiyse buyursun yarın Meclis’e getirsin görüşelim ve kabul edelim." 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri