Kamudaki şeflerin özlük haklarına ilişkin önerge Meclis'e sunuldu

Kamuda görev yapan yaklaşık 35 bin şefin özlük haklarında iyileştirilmesi hakkında önerge Meclis'e sunuldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA  

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından  yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.  Erhan USTA  /Samsun Milletvekili  İYİ Parti Grup Başkanvekili 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında ve Yönetim Hizmetleri Grubunda olan 1 No'lu  Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 509 uncu maddesinde bakanlıkların taşra teşkilatı yönetim  kademelerinden sayılan şefler, belirli bir mesleki tecrübeden sonra meslekleriyle ilgili olarak  yapılan yazılı ve mülakat sınavlarında başarılı olduktan sonra kurum içerisinde göreve atanan  kamu görevlileridir. Şefler kurumsal hafızaya hak.imlik ve mevzuatla alakalı donanımlarıyla  kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişinde önemli bir role sahip olmanın yanında sevk ve  idaresinden sorumlu olduğu birimlerinde vatandaşlarımızın ve kurumların sorunlarının çözümü  noktasında da en öncelikli müracaat merciidir.  

Kamu kurum ve kuruluşlarında belirli hizmet sınıflarında görev yapan bazı unvanlara  yönelik özlük haklarıyla ilgili iyileştirici düzenlemeler yapılmış olsa bile sayılarının 30-35 bin  civarında olduğu tahmin edilen bahse konu şeflerin özlük haklan ile ilgili bir iyileştirme  yapılmamıştır. Şefler 2800 ek göstergede bırakılarak mağdur edilmiştir. Meslek hayatlarındaki  iş yoğunluklarının yanı sıra emekliliklerinde yaşadıkları maddi sorunlar sebebiyle şeflerin  özlük haklan için bir iyileştirme yapılması elzemdir.  

Bu bağlamda;  

Bakanlığınızın kamuda görev yapan şeflerin özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili bir  çalışması mevcut mudur?  

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri