Memur ve emekliye ocak'taki gibi yüzde 2,5 ek zam olmayabilir

Memur ve emekliye temmuz ayında ek yüzde 2,5 zam verilecek mi? Memura haziran ayında ek zam gelecek mi ? 2022 yılı Ocak ayında, enflasyon farkı ve toplu sözleşmeye ek olarak yüzde 2,5 ek zam verilmişti. Temmuz için böyle bir durum söz konusu olmayabilir.

Memura ek zam ne kadar? Enflasyonun çok fazla yükselmesi nedeniyle, 2022 yılı Ocak ayında, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 2,5 ek zam verilmişti.

Refah payı olarak adlandırılan bu yüzde 2,5'luk ek zam, enflasyonun yüksek çıkması nedeniyle çok büyük bir anlam taşımamıştır.

Yüzde 2,5'luk ek zammı hayata geçirebilmek için 19 Ocak 2022 tarihinde TBMM'de kanun çıkarılmıştır.

Ancak TBMM, 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle, 3600 ek göstergeyi çıkardıktan sonra 1 Ekim 2022 tarihine kadar tatile girmiştir. Eğer yüzde 2,5'luk ek zam verilecek olsaydı TBMM'nin tatile girmesi en azından bir hafta ertelenebilirdi diye düşünüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 27 hazirandaki kabine toplantısı sonrasında ek zamdan hiç bahsetmemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce her ne kadar enflasyonun üzerinde bir zam verleceğini belirtmiş olsa da, bu sözler bu kez hayata geçmeyebilir.
gazetememur.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri