Sağlık çalışanlarının taleplerini TBMM'de tek tek açıkladı

İstanbul Milletvekili Ali Şeker TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, 'Sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçirilmeli, özel hizmet tazminatları yükseltilmeli, özlük hakları iyileştirilmeli, yıpranma payları artırılmalı ve taşeron uygulamasına derhâl son verilmeli.'

CHP GRUBU ADINA ALİ ŞEKER (İstanbul) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sağlık çalışanlarının sunduğu hizmet, gösterdikleri özveri normal şartlarda da çok kıymetli ama salgın dönemlerinde anlamı bir başka. Kendilerinden, kendi sağlıklarından vazgeçen bu hekimlere, sağlık çalışanlarına karşı sağlıkta şiddet yasasını gündeme alın dedik, maalesef alınmadı, daha da eksik bir düzenlemeyi getirdiniz umut ediyorum ki Sağlık Komisyonunda ve Adalet Komisyonunda o eksiklikler giderilerek o ihtiyaçları karşılayacak bir sağlıkta şiddet yasasını hep birlikte çıkarırız diye umut etmek istiyorum. Bunun hayata bir an önce geçmesi çok önemli.

Sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçirilmeli, özel hizmet tazminatları yükseltilmeli, özlük hakları iyileştirilmeli, yıpranma payları artırılmalı ve taşeron uygulamasına derhâl son verilmeli. Maalesef, bütçeyi Koline, Cengize, Kalyona aktardık; sağlığımıza aktarmadığımız için bugün bu sıkıntıları yaşıyoruz. Sağlıkta şu anda, hizmet veren çalışanlara bir yıl yıpranma payı verilmeli, “covid” salgını nedeniyle bir yıl yıpranma payını da ilave etmek gerekiyor. Memur olan sağlık çalışanlarına 1 derece de verilmeli.

Bizim hazırladığımız teklifte ne vardı? “Paraya çevrilmesin.” dedik. Sağlıkta şiddet yasasını getirirken bu cezalar paraya çevrildiğinde caydırıcı olmuyor. “Ölümle sonuçlanması durumunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilsin.” dedik. Maalesef, bu da görmezden gelindi. Biz bu eksiklikleri Genel Kurulda ve onun öncesinde de Komisyonda gidermeye çalışacağız, umut ediyorum sizlerde katkıya açıksınız.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Personeli Haberleri