KPSS B grubu sınavlarının her yıl yapılması TBMM gündeminde

KPSS B grubu sınavlarının her yıl var mı? KPSS B grubu sınavları kaç yılda bir yapılır? KPSS B grubu meslekleri ve puanları nelerdir? KPSS B grubu sınavlarının her yıl yapılması talebine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi verildi. KPSS B Grubu adaylarının mağduriyetlerine ilişkin herhangi bir çalışma ya da düzenleme var mıdır? Yoksa herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.(27.10.2020) Hüseyin ÖRS/Trabzon Milletvekili 

KPSS B grubuna dâhil olan mesleklere mensup memur adaylarına yalnızca çift yıllarda almış olduğu puanlarla kamu kurum ve kuruluşlarına atanma hakkı verilmekte; mevcut bu sistemde 2 milyonun üzerinde aday mağdur olmaktadır. 2 yılda bir almış oldukları puanlarla atama yapılması; 2 yıl sınav, 2 yıl da atama beklenmesine neden olmaktadır. 

Yaşanan bu mağduriyetin çözüme kavuşturulması adına KPSS B grubu adayları hazırlamış oldukları bildiriyi Cumhurbaşkanlığına, tüm bakanlıklara, kamu sendikalarına ve basın yayın kuruluşlarına göndermiş; 11.09.2020 tarihinde CİMER üzerinden, yetkili kurum olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına da başvuruda bulunmuştur. Ancak KPSS B grubu adaylarının toplu bir şekilde yapmış oldukları başvurularına istinaden “Başvurunuzu Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilgili birim veya komisyonlarına yapmanız gerekmektedir." yanıtı verildiği tarafımıza iletilmiştir. 

Bu bilgiler ışığında KPSS B grubu adayları mevcut sistemin yeniden düzenlenerek sorunların çözülmesini, KPSS B grubu adaylarının da her yıl sınava girerek kamu kuruluşlarında hizmete girme hakkının verilmesini ve alınan puanların 2 yıl boyunca kabul edilmesini talep etmektedirler. 

Bu çerçevede; 

1. KPSS B Grubu adaylarının mağduriyetlerine ilişkin herhangi bir çalışma ya da düzenleme var mıdır? Yoksa herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?

2. KPSS B Grubu adaylarına yönelik mevcut sınav ve atama süreleri de göz önüne alınarak yeni istihdam alanları açmayı düşünüyor musunuz? Bu konu ile ilgili herhangi bir çalışma var 
mıdır?

3. KPSS B grubu sınavlarının 2 yılda bir yapılmasında ve 2 milyonun üzerinde adayı mağdur eden bu sistemde israr edilmesinin sebebi nedir? KPSS B Grubu memur adaylarının, KPSS B Grubu sınavlarının her yıl yapılması talebi neden dikkate alınmamaktadır?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Personel Alımı Haberleri