AK Parti'den vekil imam ve fahri geçici Kur’an kursu öğreticilerine kadro açıklaması

AK Parti'den vekil imam ve fahri geçici Kur’an kursu öğreticilerine kadro açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin sorunlarının araştırılması hakkındaki İYİ Parti grup önerisi konuşmalarında vekil imam ve fahri hocalar da gündeme geldi

TBMM genel kurulunda, Vekil imam ve fahri geçici Kur’an kursu öğreticilerine kadro verilmesine ilişkin İYİ Parti, CHP ve AK Parti tarafından yapılan açıklamalar şöyle:

İYİ PARTİ GRUBU ADINA İBRAHİM HALİL ORAL (Ankara) – Sayın Başkan, kıymetli milletvekilleri; İYİ Parti grubumuzun Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin sorunlarının araştırılması hakkındaki grup önerisinin gerekçesini açıklamak üzere söz almış bulunuyorum.

Saygıdeğer milletvekilleri, yılan hikâyesine dönen bir vekil imamlar ve fahri geçici Kur’an kursu öğreticileri meselesi de vardır.

Diyanetin yükünün büyük bir kısmını çeken bu fedakâr ve cefakâr personele hakları verilmelidir. Görevde alma şartı aranmadan, kategori ayrımı yapmadan, SGK prim günleri baz alınarak bu hocalarımızın kadro talebi karşılanmalıdır. KPSS ve mülakat sarmalını tekrar tekrar yaşayan bu personele yapılan muamele eziyetten başka bir şey değildir. Vekil imamlar ve fahri öğreticiler uygun süreçlerle kadroya alınmalıdır, tecrübelerinden faydalanılmalıdır. 

CHP GRUBU ADINA AHMET KAYA (Trabzon) -Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde önemli sayıda vekil imam ve fahri öğretici bulunmakta, bunlar da KPSS puanı ve mülakatla alınmakta ancak başta düşük ücretler, çalışma saatlerinin fazlalığı ve çalışma güvencesinin olmaması sorunuyla baş başadırlar.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

AK PARTİ GRUBU ADINA NİYAZİ GÜNEŞ (Karabük) –Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin sorunları hakkında İYİ Parti grup önerisi üzerine söz almış bulunmaktayım

Son yapılan 3600 düzenlemesiyle din hizmeti sunan personelin özlük hakları daha da iyileştirilmiştir. Başkanlık merkezinde ve taşrada müftülükler bünyesinde çalışan personelin özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bu bağlamda gelen yoğun talepler değerlendirilmektedir. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan vekil imam hatip ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin kadro özlük hakkıyla ilgili ekonomik ve sosyal sorunları bilinmektedir. Bu noktadaki ihtiyaç ve taleplerin değerlendirilerek çözüme kavuşturulması müşterek temennimizdir

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum