AK Parti, MHP ve İYİ Parti'den vekil imam ve fahri Kuran kursu öğreticilerine kadro açıklaması

AK Parti, MHP ve İYİ Parti'den vekil imam ve fahri Kuran kursu öğreticilerine kadro açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görevlendirilen vekil imam-hatiplere ve fahri Kur’an kursu öğreticilere kadro TBMM genel kurulunda gündem oldu.

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, camilerimizin ve Kur’an kurslarının açılmasını, buralarda Diyanet İşleri Başkanlığınca imam-hatiplerin ve Kur’an kursu öğreticilerinin atanmasını doğru buluyor ve destekliyoruz. Boşluk olmamalıdır, farklı amaçlı kişilere meydan verilmemelidir. Fakat, bazı camilerimiz boş kalmakta, buralara vekil imam, boş kalan Kur’an kurslarına da fahri Kur’an kursu öğreticileri atanmaktadır. Vekil imamlar ve fahri Kur’an kursu öğreticileri bir yıllık sözleşmelerle çalışmaktadır. Ücretleri çok düşüktür ve hiçbir özlük hakları yoktur. Bazı vekil imamlar, fahri Kur’an kursu öğreticileriyse yıllardır aynı işi yapmaktadır. Camilerde ve Kur’an kursu öğreticileri arasında ciddi maaş farkı vardır. Bu farkı gidermeye yönelik bir çalışma var mıdır? Bu kişilerin durumunu iyileştirmeye yönelik çalışma var mıdır? Bu kişilere kadro verilecek midir?

AYHAN EREL (Aksaray) – Fahri Kur’an kursu öğreticileri ve vekil imamların kadro istekleri var. Bu kadro isteklerinde görevde olma şartı aranmaksızın, lisans, ön lisans ayrımı yapılmaksızın SSK prim günleri dikkate alınarak kadroya alınmaları talebi var.

MİLLÎ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU BAŞKANI EMRULLAH İŞLER (Ankara) – Öncelikle fahri Kur’an kursu öğreticileri ve vekil imamlarla ilgili mesele gündeme getirildi. Tabii, fahri Kur’an kursu öğreticileri ve vekil imamlara Diyanet İşleri Başkanlığının ihtiyacı olduğunda kadro ilan ediliyor ve sınava alınıyor. Fahri Kur’an kursu öğreticileri, vekil imamlar da bu sınavlara girerek göreve atanabiliyorlar. Aslında bu uygulama tabii ki  kadro eksikliğinden kaynaklanan bir uygulama, bunu belirtmekte fayda görüyorum.

FAHRETTİN YOKUŞ (Konya) -  Kurum çalışanlarının ayrı ayrı statülerde çalıştırılması en büyük adaletsizliktir. Kendi çalışanlarını farklı farklı statülerde kategorize eden bir kurum olmaktan Diyanet İşleri Başkanlığı çıkarılmalıdır. Bugün, Diyanet İşleri Başkanlığında kadrolu, sözleşmeli, vekil imam hatip, fahri Kur'an kursu öğreticisi statülerinde personel istihdamı yapılmaktadır. Çalışanların tamamı kadrolu olmalı ve hak ettiği ücreti almalıdır.

MHP GRUBU ADINA YAŞAR YILDIRIM (Ankara) –  Milliyetçi Hareket Partisi adına, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan Diyanet Akademisinin kuruluşuyla, burada görev yapacak olan kişilerin özlük haklarıyla ve yapılacak kanun değişikliğiyle ilgili söz almış bulunmaktayım.

Bizim imamlarımız iyi yetişmeli, bizim imamlarımız dinimizi bize iyi öğretmeli, bizim imamlarımız 4 yaşındaki çocuklarımıza Allah’ın ismini çok güzel öğretmeli, Allah’ın Kur'an’ını çok güzel öğretmeli; o çapta, o kalitede olmalı. Yani bizim dünyadaki en büyük servetimiz imanımızdır ve amellerimizdir. Çocuklarımızın geleceği, insanlığın geleceği, milletimizin geleceği de dinini iyi yaşamaya bağlıdır, doğru yaşamaya bağlıdır. Din iyi yaşanmalı mı ancak böyle yaşanır; eğer yarım imam olursa, vekil imam olursa, geçici imam olursa, yok sözleşmeli imam olursa olmaz, imamın vekili, aslı olmaz. Yani, şimdi, en büyük sıkıntılarımız da budur. Buradaki hadise, efendim, bakıyorsunuz, vekil imamlara, fahri Kur’an kursu öğreticilerine, müezzinlere, kayyumlara kadro yok, kadro verilmemiş; mutlaka kadro verilmelidir, bizim için önemlidir. Bu vekil imamlara, fahri Kur’an kursu öğreticilerine, müezzinlere ve kayyumlara mutlaka ve mutlaka kadro verilmelidir. Aksi takdirde sıkıntı çıkıyor mu? Hep beraber yaşıyoruz, çıkıyor

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum