Diyanet çalışanlarına 17 maddelik talep! Özel hizmet tazminatı, fazla çalışma ücreti, kadro vs..

Diyanet çalışanlarına 17 maddelik talep! Özel hizmet tazminatı, fazla çalışma ücreti, kadro vs..
Diyanet Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı Personeline İlişkin 17 Maddelik Talepleri Kamu Personeli Danışma Kuruluna Taşıdı. Diyanet Sen yılın son KPDK toplantısında diyanet posronelinin Sözleşmeli Personele Mazeret Sebebiyle Atanma Hakkı Verilmesi, Din Görevlilerinin hafta tatili, Yıllık İzin, Özel Hizmet Tazminatı, Fazla Çalışma Ücreti, Murakıpların Statüsü, Sosyal Denge Tazminatı, Kur’an Kursu, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarında vekil olarak görev yapan personelin 4/B kapsamına alınması gibi hususlar

Madde 1. Sözleşmeli Personele Mazeret Sebebiyle Atanma Hakkı Verilmesi

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde süreli veya süresiz olarak 4/B pozisyonunda görev yapan ve eşi özel sektörde (SGK’lı-Bağ-Kurlu) çalışan personelin çerçeve yönetmelik/esaslar ve Başkanlık mevzuatında yer alan şartları sağlaması koşulu ile eş durumu, becayiş ve sağlık nedenlerine bağlı mazeret atamaları yapılır.

Madde 2. Din Görevlilerinin hafta tatili

(1)   Cami ve mescitlerde görev yapan imam-hatip ve müezzin-kayyımların haftalık tatilleri din hizmetleri sınıfında bulunan Vaiz ve Kur’an Kursu Öğreticileri gibi iki gün olarak düzenlenir.

Madde 3. Ek gösterge

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarında ve müktesebi bu sınıfta bulunan personeller bakımından ek gösterge puanı 3600 olarak uygulanır.

Madde 4. Cami Lojmanı Olarak Kullanılan Ve Mülkiyeti Kamu Tüzel Kişiliğine Ait Olan Lojmanların Diyanet İşleri Başkanlığına Tahsisi ve Ecrimisil Alınmaması

(1)   Mülkiyeti Milli Emlak, Hazine, Köy Tüzel Kişiliği ve Belediyelere ait olan camilere/mescitlere ait lojmanlar (kamu konutları),cami görevlilerine hizmet tahsisli olarak kabul edilir.

(2)   Din görevlileri tarafından kullanılan cami lojmanlarından kamu denetçiliğinin kararları dikkate alınarak ecri-misil tahakkuku yapılmaz.

Madde 6. Yıllık İzin

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bütün personel için yıllık izinler iş günü hesabı yapılarak verilir.

Madde 7. Mahrumiyet Yerlerinde Çalışan Cami Görevlilerine Özel Hizmet Tazminatı

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde il, ilçe ve belde merkezleri dışında D grubu cami ve mescitlerde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlara özel hizmet tazminatı verilir.

Madde 8. Resmi Nikah Nedeniyle Mesai Dışı İşlere Fazla Çalışma Ücreti

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan ve 4721 Sayılı Kanun uyarınca Resmi Nikah kıyma yetkisi verilen personelin mesai dışında fiilen yerine getirdikleri her bir resmi nikah işleri için ilgili yasal mevzuat kapsamında fiilen çalıştıkları her gün için yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenir.

Madde 9. Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmeti uzmanları

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan uzmanların mali hakları bakımından Diyanet İşleri Uzmanı olarak çalışanlarla eşitlenmesi sağlanır.

Madde 10. Cami Ve Mescitlerde Kullanılan Elektrik Sarfı

(1)   Cami ve mescitlerin elektrik abonelikleri kurum üzerine yapılarak; ısıtma, soğutma ve aydınlatma giderlerinin genel bütçeden karşılanması sağlanır.

2. Bölüm: Ortak Sosyal Haklara İlişkin Hükümler

Madde 11. Murakıpların Statüsü

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki murakıplık kadrosunun unvanı müftülük müfettişi veya müftülük denetmeni olarak değiştirilir. Genel İdare Sınıfında bulunan Şube Müdürlerine eşdeğer kadro olarak değerlendirilir.

Madde 12. Maddi Hasarlı Trafik Kazalarına Karşı Sigorta ve Zarar Tazmini

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde Şoför kadrolarında görev yapan personel tarafından kullanılan araçların, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu anlamında işletilmesinden doğacak zararlardan korunması için bedeli kurum bütçesinden karşılanmak üzere kasko sigortası yaptırılır. Yine bundan doğan zararlardan, söz konusu personelin kasten verdiği zararlar müstesna olmak üzere personele rücu edilmez.

Madde 13. Vefa Destek Gruplarına Görevlendirilen Personelin Durumu

(1)   Covid-19 salgını nedeni ile Vefa Destek Gruplarında görevlendirilen din görevlilerinden bu görevlerine aykırı hareket ve uygulama yapmalarının istenilmemesi sağlanmalıdır. (Örnek olarak son zamanlarda görevlendirilen personelden tedbirlere uyulmayan düğün ve toplu merasimlerde fotoğraf çekmeleri ve bunun polisle paylaşması istenmektedir.)

Madde 14. Filyasyon Ekiplerinde Görev Alan Din Görevlilerinin Güvenlik ve Sağlık Yönünden Sıkıntı Yaşaması

(1)   Filyasyon ekibinde görevlendirilen din görevlilerinin görevlerinin icrası sırasında yanlarında polis ve sağlık personelinin bulunması sağlanır. (örnek olarak son zamanlarda din görevlileri bu görevlerini yalnız başlarına yerine getirdiklerinden güvenlik ve sağlık açısından sorun yaşanmaktadır.)

(2)   Din görevlilerinin Filyasyon görevleri esnasında asli (cami vs) görevlerinden izinli sayılması

Madde 15. Sosyal Denge Tazminatı

(1)   4688 sayılı Kanunun 32 nci maddesinde yer alan usul ve esaslar çerçevesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü kira gelirlerinin %5’ini aşmamak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğünde görev yapan tüm personele sosyal denge tazminatı ödenir.

Madde 16. Vekil Olarak Görev Yapan Personele Yeni Bir Statü Verilmesi (Kadroya alınması)

(1)   Kur’an Kursu, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarında vekil olarak görev yapan personelin 4/B kapsamına alınması sağlanır.

(2)   Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan din görevlisi kadrolarının süresiz vekil olarak çalışan personel ile sınav yapılarak doldurulması

Madde 17. Vekil Görevlilerin İzin Hakları

(1)   Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde vekil statüde görev yapan Kur’an Kursu Öğretici, imam-hatip ve müezzin-kayyım olarak görev yapanların yıllık ve mazeret izinlerinin kadrolu personel gibi uygulanır.

(İzinli olduğu süreler maaşlarından mahsup edilmez.)

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum