Fahri öğreticilerin sorunları hala çözülmedi

Fahri öğreticilerin sorunları hala çözülmedi
Fahri öğreticilerin ücretleri iyileştirilmeli. Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, fahri Kur’an kursu öğreticilerinin özlük hakları ile ilgili mücadelesini TBMM gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Karaduman, “Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde faaliyet gösteren fahri öğreticiler, sınavlarla göreve geliyor ancak haklardan yoksun ve asgari ücretin çok altında bir ücret karşılığında çalışıyorlar. Fahri öğreticilerin mağduriyeti giderilmeli, özlük hakları teslim edilmeli ve ücretleri iyileştirilmelidir” dedi.

“KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI OLACAK MI?”
Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına da soru önergesi veren Karaduman, Oktay’a şu soruları yöneltti: “Fahri öğreticiler ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bir kadro çalışması var mıdır? Hâlihazırda görev yapan fahri öğreticilerin ücretlerinin ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? Diyanet İşleri Başkanlığına 2022 yılı içerisinde Kur’an kursu öğreticisi alımı yapılacak mıdır?”

“SORUNLAR HÂLÂ ÇÖZÜLMEDİ”
Kur’an kurslarındaki fahri öğreticilerin Kur’an eğitimi ve öğretiminde önemli bir ihtiyacı karşıladığını dile getiren Karaduman, “Önce ahlâk ve maneviyat şuuruna sahip nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir görevi ifa etmektedirler. Sayıları 25 bini aşan fahri öğreticilerin kadro ve ücret gibi özlük hakları sorunları uzun süredir çözülmemektedir. Bugün birçok ilde uzun yıllardır bu hizmeti yerine getiren fahri öğreticilerin kadrolu personel ile aynı görevi yapmasına rağmen asgari ücretin çok altında bir ücretle çalıştırıldığı bilinmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çeşitli zamanlarda ifade edilmesine rağmen mevcut sorunlar hâlâ çözülmemiştir” ifadelerini kullandı.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum