Kuran Kursu öğreticilerine 1.643 TL zam!

Kuran Kursu öğreticilerine 1.643 TL zam!
Ücretli Kuran Kursu öğreticilerinin ücreti 1.643 TL artırıldı. Ücretli öğretmenlerden sonra ücretli Kuran Kursu öğreticilerinin de ek ders ücreti, alabilecekleri ek ders sayısı artırılarak, yükseltildi. Artışla birlikte, ek ders karşılığı çalışan ücretli Kuran Kursu ücretlerinin alacağı ücret asgari ücret seviyesine yaklaşmıştır.

Temmuz ayında alınan Kararla, sadece ücretli öğretmenlik yapanlara fiilen okuttukları her 5 saat ders için 1 saat daha eğitim öğretime destek görevi verilmesi kararı alınmıştı. Uygulama sadece ücretli öğretmen olup da resmi görevi olmayanları kapsamaktadır.

- Ücretli Kuran Kursu Öğreticilerinin ücreti de artırıldı
2 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, resmi görevi olmayıp Kuran Kurslarında ek ders ücreti karşılığında çalışanların, 30 saate kadar ek ders almaları sağlanmış ayrıca, fiilen okuttukları her 5 saat ders için 1 saat daha egitim-öğretim hizmetlerine destek görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenmesine karar verilmiştir.

Ücretli Kuran Kursu öğreticileri gündüzlü kurslarda daha önce 25 saat ek ders ücreti alabiliyordu.

Yeni düzenlemeye göre, Haftada ful ek ders alan bir ücretli Kuran Kursu öğreticisi; 5 saat ilave ek dersden, 6 saat de destek görevi karşılığında olmak üzere, haftalık bazda 11 saat, aylık ise 44 saat daha fazla ek ders ücreti alacaktır.

 Bugün itibariyle bir ek ders ücreti gündüz öğretimi için yüzde 20 gelir vergisiyle 37,36 TL'dir. Bir Kursan Kursu öğreticisi yeni düzenlemeyle 37,36*44= 1.643 TL daha fazla ücret alacaktır. Artışla birlikte, ek ders karşılığı çalışan ücretli Kuran Kursu ücretlerinin alacağı ücret asgari ücret seviyesine yaklaşmıştır.
gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum