MHP Diyanette vekil ve geçici çalışan imam hatip, müezzin ve öğreticilere kadroyu Meclis'e taşıdı

MHP Diyanette vekil ve geçici çalışan imam hatip, müezzin ve öğreticilere kadroyu Meclis'e taşıdı
MHP, Diyanet işleri Başkanlığına bağlı vekil ve geçici statüde çalışan imam hatip, müezzin ve öğreticilerin kadroya alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından  yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Meclise önerge sundu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGINA  

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından  yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 07. 12.2021  Lütfi Kaşıkçı/MHP Hatay Milletvekili  

Diyanet işleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında ve camilerde görev yapan fahri,  geçici ve vekil öğreticiler ve imamlar görev alabilmek için iki yılda bir KPSS+DHBT ( Din  Hizmetleri Alan Bölümü Testi) Sınavları ve İl müftülükleri tarafından düzenlenen mülakatlar  sonucu görev alabilmektedir.  

Aynı hizmetlerde aynı görevlerde bulunmalarına rağmen, Diyanet teşkilatında kadrolu  imam, sözleşmeli imam, vekil imam, geçici imam, kadrolu öğreticiler, fahri öğreticiler gibi  çeşitli statüler bulunmasından dolayı aralarında idari, mali ve sosyal haklar yönünden  farklılıklar bulunmaktadır. Bu durum çalışma barışını olumsuz etkilemektedir.  

Bu kapsamda;  

1- Diyanet İşleri Başkanlığında vekil ve geçici statüde çalışan imam hatip veya müezzin  ile vekil ve fahri olarak veya ek ders ücreti karşılığında çalışan öğreticilerin ilgili kadrolara  atanmasına yönelik bir planlama var mıdır ? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum