Müezzin maaşları 2021 imam maaşları ne kadar? İşte imam müezzin 2021 fazla mesai ücretleri

Müezzin maaşları 2021 imam maaşları ne kadar? İşte imam müezzin 2021 fazla mesai ücretleri
Her derecede müezzin ve imam maaşları 2021'de ne kadar? Göreve yeni başlayan imam ve müezzin 2021 maaşları belli oldu. İmam ve Müezzinler 2021'de bayramda ne kadar ücret alacak? 2021’de imam ve müezzinlere ne kadar fazla mesai ücreti ödenecek? Diyanet imam müezzin 2021 fazla mesai ücreti ne kadar? İmamların bayram mesai ücretleri 2021 nasıl hesaplanır?

Din Hizmetleri Sınıfı kapsamında “İmam-Hatip” ve “Müezzin-Kayyım” kadro unvanlı Devlet memurları da görev yapmaktadır.

MÜEZZİN VE İMAMLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

ylık maaşlarının ve özlük haklarının düşük olmasından yakınan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar, İmam Hatip Lisesi mezunu olarak da istihdam edilmektedirler. İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım kadrolarında görev yapanlara 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre maaş ödemesi yapılırken, bazı hallerde fazla çalışma ücreti de ödenmektedir.

Cami ve mescitlerde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara, ulusal ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için en çok 8 saat esas alınarak fazla çalışma ücreti ödeniyor. Saat başına ödenen fazla çalışma ücretinin miktarı ise, bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katı kadar oluyor. 2021 yılında saat başı fazla çalışma ücreti 2,40 TL olduğundan,  fazla çalışma yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar, fazla çalışma yaptıkları her gün için 77 TL fazla çalışma ücreti alabilecek.

Lise dengi okul mezunu olarak İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlı kadrolarda 12/2’den göreve başlayan ve eğitim durumu itibariyle ilerleyebilecekleri en üst seviye olan (yükselebileceği derecenin üst derecesine yükselme düzenlemesinden de yararlanarak) 2/6’ya kadar bu unvanlarda görev yapan Devlet memurlarının, 2021 yılının ilk yarısındaki aylarda her derece/kademe ve hizmet yılında aldıkları/alabilecekleri aylık net maaş bilgilerini içeren tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tabloda, imam hatip lisesi mezunu “İmam-Hatip” ve “Müezzin-Kayyım” kadro unvanlı Devlet memurlarının aylık net maaşına yer verilirken, yükseköğrenim mezunu olanlar ile kadro unvanı farklı (uzman veya baş) olanların maaşına ise değinilmemiştir.

İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım maaşı (2021 yılı ilk yarısında)

(Yükseköğrenim mezunu olmayan İmam Hatip Lisesi mezunlarına göre hazırlanmıştır)

NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışmadığı) ve çocuk yardımından yararlanmayan personele göre değerlendirme yapılmıştır.

-Fazla çalışma ücreti ödemeleri ile çalışılan yer, kurum ve birimlerden kaynaklı yan ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır. Görev yerlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatı olduğu varsayılmıştır.

*BES kesintileri, sendika aidatı, toplu sözleşme ikramiyesi ve yabancı dil tazminatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*Tabloda hizmet süreleri 13 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.

*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.