Promosyon diye sadaka istemiyoruz!

Promosyon diye sadaka istemiyoruz!
Eğitim Gücü Sen Kayseri İl Temsilcisi Yasemin ÇANDIR Kayseri ilindeki eğitim çalışanlarının promosyon beklentisine ilişkin yürüttükleri çalışmaları açıkladı.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN) Kayseri İl Temsilciliği olarak güncel ekonomik koşullar, enflasyon farkları nedeniyle öğretmen ve memur maaşlarından %400‘lerin üzerinde kar elde eden bankaların promosyonları güncellemesi talebimizi tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve üyemiz bulunsun bulunmasın hiçbir ilçemizi ayırmadan 16 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze yazılı olarak bildirdik. İki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz dışında maalesef olumlu ya da olumsuz bir yanıt almadık, aldığımız cevaplar da ne yazık ki tatmin edici değildi. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Müdürlükleri ile bankalar arasında yapılan sözleşmelerin protokolün imzalandığı dönemdeki şartların değişmiş olması nedeniyle personel lehine revize edilmesi T.C. Anayasasının 11,17/1,36 ve 74. Maddeleri, Türk Borçlar Kanunu’nun 138. Maddesi ile Türk Medeni Kanunu’nun 2. maddesi gereğidir dedik ve Eğitim Gücü Sendikası Kayseri İl Temsilciliği olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyon farkı öncesi yapılan promosyon anlaşmalarının revize edilmesinde emprevizyon ilkesini de gerekçe olarak sunduk.

Eğitim çalışanları farklı kurum ve üniversitelerin yaptıkları anlaşma haberlerini okudukça sadece Kayseri’de değil, tüm Türkiye’de eğitimcilere promosyon değil sadaka verildiğini görmekte ve ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerini yanlarında durmaya davet etmektedir. Öğretmenler şu an güncel verilerle açlık sınırında maaş almaktadır. Eylül ayı itibariyle çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak şöyle dursun, artık karınlarını nasıl doyuracağımızı düşünmeye başladık. Eğitim camiası, insanca yaşamak konusundaki bu taleplerinin toplumun farklı kesimlerince eleştirilmesine ve toplum nezdince icra ettikleri mesleğin bu kadar yıpratılmış ve itibarsızlaştırılmış olmasına da ayrıca üzülmektedir. Eğitimcilik fedakârlık mesleği değildir. Fedakârlık birilerini bedava çalıştırmak için söylenen bir sıfattır. Üstelik gelinen noktada isteğimiz en azından yoksulluk sınırında bir maaş alabilmektir. Refahtan pay istemeyecek kadar umudumuzu yitirdik. 

Promosyon güncellemeleri yapılan illerde ise beklentinin çok altında yapılan anlaşmalarda, ilk ödemenin geri alınması ve tazminat düşürülüp anlaşma süresi uzatılınca pula dönüşen tekliflerle yine bankaların karlı çıktıkları görülmektedir. Sabrımız sınanmaktadır. Biz sadaka değil, 1.2 milyon eğitim camiasının artık görülmesini ve duyulmasını istiyoruz. Kariyer Basamakları sınavına mecburen başvuran öğretmenlerin memnun olduğunu düşünen zihniyete uyarımızdır. Eğitimcileri küstürüyorsunuz, değersizleştiriyorsunuz. Eğer ki maksadınız eğitim sistemini çökertmek değilse öğretmeni üç kuruşa muhtaç etmemelisiniz. Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için verdiğimiz mücadelede, Eğitim Gücü Sen olarak promosyon güncellemeleri eğitimcilerimizin hak ettikleri şekilde düzenlenene kadar susmayacağız. 

Yasemin ÇANDIR
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN)
Kayseri İl Temsilcisi

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.