10 bin den fazla rehber öğretmen alınacak mı?

10 bin den fazla rehber öğretmen alınacak mı?
Bakan Özer'in rehber öğretmen açıklaması, bölüm mezunlarını heyecanlandırdı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamasına göre 2023 yılında 10 bini aşkın rehber öğretmen alımı olabilir.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün yaptığı açıklamada "Her okulda bir rehber öğretmen olacak şekilde yeni öğretmen atamalarını planlıyoruz. Hâlihazırda 40 bin dolayında rehber öğretmenimiz görev yapıyor.'' dedi.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Örgün eğitimde 2021-2022 eğitim öğretim yılında 56 bin 200'ü resmî okul bulunuyor. Bunların bir kısmının çok küçük okullar olduğu düşünüldüğünde bir rehber öğretmenin çalışabileceği okul sayısının 55 bin olma ihtimali yüksek bulunuyor.

2022 yılı okul öncesinin olmuştu
2022 yılında öğretmen alımı için tahsis edilen 20 bin kontenjanın 7 bin 503'ü okul öncesi öğretmenliği branşına verilmişti.

2023 yılında 50 bine yakın bir öğretmen alımı olabilir
Analizine göre, 2023 yılı seçim yılı olduğu için çok yüksek sayıda bir öğretmen alımı olabilir. Öğretmenler her ne kadar 100 bin atama istese de MEB'in 40 binin üstünde bir kontenjan açıklaması bekleniyor. 40 bin veya 50 bin atama kontenjanın ilan edilmesi halinde 10 veya 15 bin kontenjanın, Bakanın açıklaması gereğinde, rehber öğretmenşik branşına tahsis edilmesi beklenebilir.

gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.