13 ilçenin 8’inde hiçbir öğretmen ödüle değer görülmedi

13 ilçenin 8’inde hiçbir öğretmen ödüle değer görülmedi
Eğitim Mil-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cenap Tozlu, Çorum İl MEM ödüllerine ilişkin listeyi gündeme getirdi. Cenap Tozlu, İl MEM’in 2022’de ödüllendirdiği personelden kimi ilçelerin hiç yer almadığını ve bazı okul türlerine ağırlık verilmesini doğru bulmadıklarını ayrıca İl genelinde ödüller için belirlenen isimlerin tartışma yarattığını vurguladı.

Tozlu, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2022’deki ödüllendirdiği personelden Osmancık gibi büyük bir ilçe dahil, İskilip, Kargı, Dodurga, Oğuzlar, Laçin ve Boğazkale’de hiç ödül alan personel olmadığı ancak Mecitözü gibi personeli az bir ilçede ise listede 11kişi yer alması ve bazı okul türlerinde çalışan idareci ve öğretmenlerin listeyi ağırlıklı oranda oluşturması, 100 kişilik listede 50 personelin il/ilçe ve okul müdür ve müdür yardımcılarından oluşması tartışma yarattı. İlimiz genelinde geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda gündeme 2022 ödülleri geldi” dedi.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim Mil-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cenap Tozlu, 13 ilçenin sekizinde hiçbir öğretmenin ödüle değer görülmediğini söyledi. Tozlu, “Hiçbir kriter, ilke, liyakat, usul ve esas yerine getirilmedi. Ödüller kapalı kapılar ardında liyakat ve kriterler göz ardı edilerek birileri arasında paylaşıldı. Ödül; işin mutfağında olan, emek veren ve tabiri caizse işin hamallığını yüklenen idareci ve öğretmenler dışında, önceki yıllarda kavga edip görev bırakanlara, il merkezinde kısa süre çalışan idarecilere verildiği gibi gelenek bu yılda bozulmadı soruşturma geçirenlere, profesyonel sendikacı olanlara vb. birilerine sus payı verilerek yöneticiler arasında yandaşlık kriteri esas alınarak pay edildi” dedi.
Tozlu, “Milli Eğitim Bakanlığımızın iki defa üst üste Başarı Belgesi vermesi nedeniyle üç Başarı Belgesine ulaşan personel listeleri 14/06/2022 tarihinde okullardan istenmiş olup,  listeler okullar tarafından İl MEM’e gönderildi. Ancak,“Üstün Başarı Belgelerinin” halen okullara ulaştırılmadığını söyleyerek, 24/06/2022 tarihinde ise ödül başvurusuna ilişkin resmi yazının il milli eğitim müdürlüğü tarafından okullara gönderildiğini fakat “Üstün Başarı Belgeleri”  onaydan gelmediği için öğretmenlere yönelik tekliflerin disiplin amirlerince yapılmadı.

Tozlu, “Son olarak ilgililere şimdi şunu soruyorum; bu vebale ortak olanlar acaba hangi kriterleri esas alarak bu listeleri hazırladılar? Vicdanen rahatlar mı? Kim veya kimlerin etkisinde kalındı? Listeler oluşturulurken yetkili ve söz sahibi sendikalar bu işin acaba neresinde?” Diye sordu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sendika olarak son çağrımız ise şudur; “Bu yanlıştan dönmeniz için önerimiz ek liste yapılarak sekiz ilçeyi ve merkezide kapsayacak şekilde bu ödül hak edenlere verilerek vicdanları biraz olsun rahatlatmanızdır” dedi.
yaylahaber

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.