1709 şube müdürü ataması hakkında Türk Eğitim-Sen bilgilendirecek mi?

1709 şube müdürü ataması hakkında Türk Eğitim-Sen bilgilendirecek mi?
Mahkeme kararıyla 1709 şube müdürü ataması hukuksuz bulunmuş ve toplu iptaline karar verilmişti. Fakat idare bu kararı uygulamadı. Hukuksuz atananlar görevlerine devam ediyor... Sonra da öğretmenlerden verim bekleniyor... Bu işin peşini bırakmayan Türk Eğitim Sen konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmelidir.

Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak 1709’luların iptaline yönelik verilen mahkeme kararlarının uygulanmasını ve 1709’luların atamasının iptalini talep etmiş bu talebe Milli Eğitim Bakanlığı cevap vermemiştir. Türk Eğitim Sen bu durumu yargıya taşımıştır -ki bize göre mahkeme kararı neden uygulanmıyor diye tekrardan mahkemeye başvurmaya gerek yoktu- . Davayı görüşen Ankara 6. İdare Mahkemesi 11.03.2021 tarih ve 2021/47E sayılı davada 1709’luların atamalarının iptal edilmesinin gerekliliğini bir kez daha belirtmiştir.  Bölge İdare Mahkemesi verilen Yürütmeyi Durdurma kararını ortadan kaldırmıştır.

1709’luların ataması Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararıyla tümüyle ve kesin olarak iptal edilmiştir. İptal edilip uygulanmayan mahkeme kararı için bir daha idareye başvurup iptal talebinde bulunmanın mantığını anlayamadığımızı tekrar belirtmek isteriz. Çünkü bu 1709 atama hukuken amasız, fakatsız, lakinsiz ve kesin olarak İPTAL EDİLMİŞTİR.  Kaldı ki uygulanmayan mahkeme kararları için

İYUK m.28 “M.28-Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemeleri kararlarına göre işlem tesis edilmeyen veya eylemde bulunulmayan hallerde idare aleyhine Danıştay ve ilgili idari mahkemede maddi ve manevi tazminat davası açılabilir.” 

Görüldüğü gibi yapılacak olan iptali uygulayın diyerek idareye tekrar başvuru yapıp cevap verilmeyince bu cevapsızlığın iptalini talep etmek değil üyeleri adına tazminat davaları açmak olmalıydı. Kanun bellidir, yapılacak tek şeyde yukarıda belirttiğimiz kanuni düzenlemeye göre tazminat davaları açmaktı.

Bu aşamalardan sonra Türk Eğitim Sen 24.12.2021 tarihinde yaptığı duyuruyla; 1709 şube müdürünün atamasının iptal edilmesi için hukuki mücadelesinin devam ettiğini -ki şuanda bu atamaların iptalini kamuoyuna açıkça duyurarak iptalini isteyen tek sendikadır- yazılı sınav yerine mülakat ile yapılan ve tam bir garabet olan bu atamaların 2014 yılından beri peşini bırakmayan sendikamız konuyu bu kez Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. diyererek kamuoyuyla bunu paylaşmıştır.

Ki o zamanlar yıl 2014 tü ve o günün şube müdürlüğü mülakatlarında Türk Eğitim Sen üyesi eğitimcilerin neredeyse tamamı elenmişti. Hala bunun haksızlığını içinde taşıyan, çalıştığı kuruma küsen binlerce eğitimcimiz bulunuyor.

Şimdi kamuoyu huzurunda soruyoruz ve Türk Eğitim Sen'in en azından haksızlığa uğrayan o mağdur üyeleri için bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

1) Dava süreçleri ne olmuştur?

2) Anayasa Mahkemesindeki davanız hangi aşamadadır?

3) Anayasa Mahkemesine yaptığınız başvurunuzun tam içeriğini kamuoyuyla paylaşır mısınız?

4) Mahkeme karrını uygulamayan bürokratlara tazminat davası açmayı düşünüyor musunuz?
memurdavaları.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum