2021 Eylül'de öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği miktarı ne kadar olacak?

2021 Eylül'de öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği miktarı ne kadar olacak?
Öğretmenlerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlık ödeneği ne kadar olacak? Öğretmenlere 2021 Eylül ayında verilecek hazırlık ödeneği (kırtasiye yardımı) kaç lira ödenecek?

Öğretim yılına hazırlık ödeneği nedeniyle 2021-2022'de Öğretmenlere ne kadar ödeme yapılacak? Öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen öğretmenlik yapanlara, her öğretim yılı için bir defa olmak üzere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir. Peki 2021 yılında öğretmen ne kadar ödenek alacak? İşte cevabı...

Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlara ödenir.
Her eğitim öğretim döneminin başında eğitim çalışanlarına ödenen eğitime hazırlık ödeneği (kırtasiye parası) miktarı her yıl artmaktadır.

Eğitime hazırlık ödeneği eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapan kişilere verilir.

Bununla birlikte, İlköğretim ve okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, cezaevi okullarında çalışan öğretmenlere, yöneticilere, eğitim uzmanı ve yardımcılarına da eğitime hazırlık ödeneğinden faydalanma hakkı tanınmıştır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler,yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden saymış olduğumuz kimseler haricinde yer alan hizmetli, memur gibi devlet çalışanları yararlanamamaktadır.

Hakem kurulu kararına göre, 2021 yılında öğretim yılına hazırlık ödeneği de yüzde 2,5 oranında artırılarak 1.210 TL’den 1.250 TL’ye çıkarılmıştı. Yani 2021-2022 eğitim yılında öğretmenlere kırtasiye ücreti olarak 1.250 TL ödenecek.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum