25 Kasım MEB Şube Müdürleri Günü Kutlu Olsun

25 Kasım MEB Şube Müdürleri Günü Kutlu Olsun
2022 Yılı Ekim Ayı verilerine göre açlık sınırının 7425 TL olduğu günümüzde açlık sınırının bir tık üzerinde maaş ödenen tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günün kutlarım. Zira yeni atanan bir sözleşmeli öğretmenin aylığı 9 bin liranın altındadır. Bu özel günde Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz ruhuna rahmet diliyorum.

Bir teklif getireceğim; Milli Eğitim Şube Müdürleri madem öğretmenlikten sayılmıyor, 25 Kasım Günü her yıl MEB Şube Müdürleri Günü olarak kutlansın. Yıllarca öğretmenlik, okul yöneticiliği yaptıktan sonra Görevde Yükselme Sınavını kazanarak Şube Müdürlüğü kadrosuna atananlara uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik hakkı verilmedi. Müzelere bilet alarak giriyorlar. Öğretmenevlerindeki indirim imkânlarından yararlanamıyorlar. Aylık gelirleri, hiyerarşide üstü olduğu okul idarecilerinden daha düşük hatta amiri olduğu avukat ve mimar ve mühendislerin ekgöstergesi 4200 iken MEB Şube Müdürlerinin ekgöstergeleri 3600’dür. Oysa hiyerarşik ücret adaletinin sağlanması için MEB Şube Müdürlerinin ek göstergesi 4800 olmalıydı. Personel ücret politikasındaki bu çelişkiler çalışma barışını bozuyor.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Emniyet Müdürlüğündeki bir komiser emniyette şube müdürü, emniyet amiri ya da emniyet müdürü olunca nasıl emniyet hizmetleri sınıfının dışına çıkmıyorsa, bir doktor idari yönetim görev alınca nasıl sağlık hizmetleri sınıfından çıkmıyorsa bir öğretmen de şube müdürü olunca Genel İdari hizmetler sınıfına geçirilmek yerine Eğitim Öğretim Hizmetleri sınıfında kalmalıdır.

2009 Yılında yürürlükte olan eğitim kurumlarına yönetici atama yönetmeliğinde istifa eden şube müdürlerine münhal bulunan okul/kurum yöneticiliğine atanma hakkı bulunuyordu. Yıllar önce Şube Müdürlerinin ellerinden alınan bu hak iade edilmelidir.

MEB Şube Müdürlerine Görev ve Makam tazminatı ödenmiyor. Bu tazminatları; görev, unvan ve sorumluk bakımından hak eden şube müdürlerinin aylık kaybı 4 bin lira civarındadır. Zorunlu yer değiştirmeye tabi olup şehir şehir gezen MEB Şube Müdürleri, Görevde yükselme yönetmeliğindeki bir hatadan dolayı bulundukları ilde bir yıl fazladan çalışmak zorunda kalıyor.  

Bir başka sorun ise MEB Şube Müdürlerinin maaşının hesaplanmasında kullanılan özel hizmet puanının emsallerinden düşük olmasıdır. Örneğin Adalet Bakanlığında bir şube müdürünün özel hizmet tazminatı 175 iken MEB Şube Müdürlerinin özel hizmet tazminatı oranı 135’tir.

Yönetim görevi kapsamında okul müdür yardımcılarına, okul müdür baş yardımcılarına ve okul müdürlerine ekders ücreti ödenmektedir. Aynı işi yapan, eğitim öğretimi yöneten, törenleri düzenleyen, seminerler düzenleyen, kurul komisyonlara başkanlık eden ve daha pek çok eğitim yönetimi görevi olan MEB Şube Müdürlerine ekders ödemesi yapılmamakta. Oysa MEB Şube Müdürlerine pozisyonları gereği okul müdürlerine ödenen ekders ücretinin üzerinde bir ekders ödemesi yapılmalıydı.

Son olarak MEB Şube Müdürlerine seslenmek istiyorum. Sizleri temsil etmeyen, derdinizle dertlenmeyen, sesinizi duyurmayan sendikalardan ayrılın. Üyelerinin %8’i şube müdürlerinden oluşan, yönetiminde şube müdürlerinin olduğu Liyakat-Sen’e üye olun. Bir olalım. Sesimiz daha gür çıksın.

Serdar GÜNDÜZ
Liyakat-Sen Ağrı İl Temsilcisi

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.