30 Ağustos Zafer Bayramında öğretmen ve idarecilere ek ders ücreti ödenecek mi?

30 Ağustos Zafer Bayramında öğretmen ve idarecilere ek ders ücreti ödenecek mi?
30 Ağustos günü Resmi tatil. Hem resmi tatil hem de yaz tatili olması sebebiyle okullar kapalı. Peki 30 Ağustos günü öğretmen ve idarecilere ek ders yazılır mı?

30 Ağustos günü okul müdür ve müdür yardımcılarının ek ders hesaplaması nasıl olacak?

Milli Bayram günlerinde ek ders ödemesi yapılıyor. Ücret Karşılığı Çalışan Öğretmen dışındakilere ise 16. Maddenin B Bendine göre ek ders ödemesi yapılması gerekmektedir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETMELİĞİ'NDE YER ALAN EK DERS KARARI
b) (Değişik: 21/07/2007 tarihli ve 26589 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) İl düzeyinde millî ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde (Değişik: 10/05/2008 tarihli ve 26872 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Ancak, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde İSG uzmanı, mebbis yöneticisi, özel büro veya arge biriminde görevli öğretmenlere bu ücret ödenmez.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.