3600 ek gösterge eğitimde var olan açığı artırabilir

3600 ek gösterge eğitimde var olan açığı artırabilir
İlk önce iktidar tarafından 2018 yılında seçim vaadi olarak ortaya atılan 3600 ek göstergede 2022 yılında sona yaklaşıldı.

Memurların yıllarca beklediği ek gösterge memurların maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyesini doğrudan etkileyecek. 3600 ek gösterge ile öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin maaşları ve emekli maaşları artacak.

GETİRİLECEK ALANLARIN HEPSİ İYİ YA DA KÖTÜ ETKİLENECEK
3600 Ek gösterge birçok alandaki memurun beklentisi. Şu ana kadar 3600 ek gösterge ile ilgili olarak belli bir kısımdaki görevlilere getirileceği ifade edilirken, bu alanlardaki memurlar 3600 ek göstergeye uygun olarak emeklilik planlarını yapmaya başladı. Sağlık ve eğitim alanı başta olmak üzere sık sık istihdam konuları ile gündeme gelirken, özellikle 3600 ek gösterge ile birlikte emeklilik konusunda öğretmenler öne çıkıyor.

MEB’DEN MAĞDURİYETE KARŞI BİR ADIM BEKLENİYOR
Mevcut durumda sendika verilerine göre 800 bin civarında atama bekleyen öğretmen ve 150 bin civarında öğretmen açığı bulunuyor. Artan emekli öğretmen sayısı ise var olan öğretmen açığını artıracak. Oluşabilecek duruma karşı ise Millî Eğitim Bakanlığı tarafından önlem olarak planlı bir atama sistemi ve mağduriyetin önüne geçecek kararların alınması bekleniyor.

EMEKLİ OLAN ÖĞRETMEN SAYISI CİDDİ SEVİYEDE ARTABİLİR
İktidarın ve Memurlar arasında emeklilik hakkını kazanmasına rağmen 3600 ek göstergeyi bekleyen büyük bir kesim varken, bu kesim özellikle öğretmenlik alanında göze çarpıyor. 150 bin civarında açık bulunan öğretmenlik mesleğinde her yıl ortalama 10 bin ile 15 bin arasında öğretmen emekli olarak meslekten ayrılıyor. 3600 ek göstergenin çıkmasını bekleyen öğretmenlerin sayısının fazla olmasından dolayı emekli olan öğretmen sayısı ek göstergenin çıkması ile ciddi seviyede artabilir. Öğretmenlik mesleği için ek göstergenin gelecek sene yürürlüğe gireceği Öğretmenlik Meslek Kanununda kabul edilmişti.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum