4 ilde okul yapım ihaleleri 'ödenek yetersizliği' gerekçesiyle iptal edildi

4 ilde okul yapım ihaleleri 'ödenek yetersizliği' gerekçesiyle iptal edildi
İzmir, Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar’da okul yapım ihaleleri iptal edildi. İptallere gerekçe olarak ‘okul yapımları için ayrılan ödeneğin yetersiz kalması’ gösterildi.

İzmir, Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar’da okul yapım ve onarım ihaleleri birer birer iptal ediliyor. Valilikler ve il özel idareleri tarafından 2022 yılının ilk üç ayında 6 okulun yapımı iptal edilirken, 3 okulun ise güçlendirilmesi ve onarım ihaleleri iptal edildi. Yapımı iptal edilen okullardan ikisi ise Turgutlu ve Soma’ya yapılacak olan anaokulları.

İzmir Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı, Bergama Yukarıbey Ortaokulu’nun güçlendirilmesi ve onarımı için açtığı ihaleyi, bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması nedeniyle iptal etti.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım Ve İnşaat Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Merkez salar 16 derslikli okul yapım işi, Afyonkarahisar Dinar Fen Lisesi ve Dinar Mesleki Eğitim Merkezi Ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin genel onarım işleri de yine bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması gerekçe gösterildi.

Kütahya İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ise, Kütahya Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kütahya Gediz Yenikent Ortaokulu yapım işini “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması nedeniyle” iptal ederken, Kütahya Gediz Erdoğmuş Ortaokulu yapım işi ise “ihaleye geçerli teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle” denildi.

Manisa Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı ise Turgutlu Albayrak Anaokulu ve Soma Kurtuluş Anaokulu yapım işini “İhaleye verilen geçerli teklifin yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu görüldüğünden” diyerek iptal etti.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum