76. madde sınavsız şube müdürü atamaları, Milli Eğitim Bakanına soruldu

76. madde sınavsız şube müdürü atamaları, Milli Eğitim Bakanına soruldu
Milli Eğitim Bakanlığı özel kalem müdürlüğüne ve 76. madde şube müdürü atamaları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özere soruldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 23/5/2022 İsmail KONCUK Adana Milletvekili 

Milli Eğitim Bakanı olduktan sonra yaptığınız atamalarla ve görevden almalarla ilgili gündemden düşmediğiniz gibi Millî Eğitim Bakanlığı tarihinde emsali görülmemiş bir atamaya daha imza atmış oldunuz. 

ÖSYM başkanlığı yaptığınız dönemde makam şoförü olarak birlikte çalıştığınız ve devlet memuru olmayan İlyas Öcal, Bakan olduktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına "sözleşmeli statüde çalışan işçi” olarak işe başlatılmış ardından da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 76'ya göre hülle yolu ile "Makam şoförünüz İlyas Öcal'ı, " Bakanlık Özel Kalem müdürlüğü makamına istisnai kadro/atama ile devlet memuru yaptığınız bilgisi kamuoyunda geniş infial oluşturmuştur. 

Önceliği eğitim olan bir Bakanlık tarafınızdan "liyakatsiz atamalarla” meşgul edilmemeli, eğitimcilerin ve eğitim sisteminin biriken sorunları bir an önce çözüme ulaştırılmalıdır. 

Bu bağlamda; 

1. ÖSYM Başkanlığı yaptığınız dönemden beri şoförlüğünüzü yapan İlyas Öcal’ı önce Özel Kalem Müdürlüğüne, daha sonra da Millî Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğü'ne atadığınız iddiaları doğru mudur? Hangi liyakat esaslarına göre bu atamayı gerçekleştirdiniz? 

2. Bakan olarak göreve geldiğiniz günden bu yana, Millî Eğitim Bakanlığında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 76'ya göre kaç kişiye asaleten kadro verildi? 

3. Bakan olarak göreve geldiğiniz günden bu yana, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 76'ya göre kadro alanlar hangi birimlerde göreve başlatıldı?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.