Ak Parti'den öğretmene zam açıklaması! Maaşlar 23 bin lira olacak..

Ak Parti'den öğretmene zam açıklaması! Maaşlar 23 bin lira olacak..
Ak Parti Milletvekili Orhan Erdem: Öğretmen Maaşları Ek Ders Dahil 17-23 Bin Arasında Olacak

Eski Milli Eğitim Bakan Yardımcısı şu an Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem 5 Ekim 2022 Çarşamba bugün TBMM'de İyİ Parti Grubu adına İsmail Koncuk tarafından öğretmenler ile ilgili verdiği Meclis araştırması üzerine AK PARTİ Grubu adına söz aldı.

İşte Milletvekili Orhan Erdem'in yapmış olduğu o açıklama

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, öğretmenlerimizin gününü de kutluyoruz, 24 Kasımda tabii ayrıca çok daha önemli kutlamalar olacak.Tabii, bu meslek kanunu üzerinden görüşmeler oluyor, bu Gazi Meclis, milletvekillerimiz çok önemli bir kanun çıkardı öğretmenlerimiz için, meslek kanunu. Bu kanun tabii bitmiş değil.

Meclisimiz yine bu kanun üzerinde ileriki günlerde maddeler tahsis edecek, daha iyi iyileştirmeler yapacaktır ama altmış yıldır beklenen bir husus bu Meclis sayesinde gerçekleşti. Söylenen ne? "Öğretmenlerimiz arasında ikilik doğuracak." E, üniversitelerde, öğrencilerimizi gönderiyoruz; araştırma görevlisi mi, doçent mi profesör mü ders veriyor, hangimiz bunu soruyoruz?

Öğretmenlerimizin kariyerlerini daha anlamlı hâle getirecek bir kanun çıkardık. Bu kanunla hiçbir kurumda sınavsız bir yükselme yok. Öğretmenlerimiz de öğrencilerini sınavlarla yükseltiyorlar. Bu bakımdan şimdi, öğretmenlerimiz eğer sizin bu söylemlerinize itibar etselerdi...

Değerli milletvekillerim, eğer öğretmenler Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu'nun çıkıp bir de "Bu sınava girmeyin." demesine rağmen bu sözlere, bu konuşulanlara itibar etseydi yüzde 95'i başvurur muydu uzmanlığa? Yüzde 94'ü başöğretmenliğe başvurur muydu?Ve yüzde 99'u eğitimini tamamladı, şu an kasımdaki sınava hazırlanıyor.Bu konuda burada oluşturulan havanın, sendikaların oluşturduğu havanın öğretmenlerimizin nezdinde hiçbir itibarının olmadığını bilmenizi istiyorum.

15 Ocakta 3600'le birlikte uygulamaya girdiğinde.. öğretmenlerimizin ek ders dâhil maaşları da 17 ile 23 bin arasında -tabii ki enflasyon oranlarında- olacak. Bu, işte, uzmanlık ve başöğretmenlikle birlikte verilen bir imkândır. Artı, ileriki günlerde tabii ki daha bu kanunun içine koyacağımız iyileştirmeler olacaktır, hem Cumhurbaşkanımız hem Değerli Bakanımız hepsi bu konuda destek vermektedir. Biz de hep beraber bu kanunları çıkarmaya çalışacağız.

Ben bu araştırma önergesine hiç gerek olmadığını, hükûmetimizin, Cumhur İttifakı'nın bu konuda elinden gelen bütün iyileştirmeleri yaptığını belirtiyor, Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.