AK Partili Belediye Başkanından Milli Eğitim Bakanına şok suçlama!

AK Partili Belediye Başkanından Milli Eğitim Bakanına şok suçlama!
AK Partili Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşi Hamdi Selçuk’un öğretmen tayinlerinde torpil yaptırdığını iddia etti!

AK Parti İlçe Kongresi'nde konuşan Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, "Eğitimde tuz kokmaya başladı" dedi ve ilçesinde dört öğretmenden ikisinin sınav kazanarak, bir tanesinin eş durumundan, diğerinin ise torpille Mamak'a tayin olduğunu anlattı.

Konunun peşine düştüğünü, kendisine yetkililerin öğretmenin hasta babasına bakmak için görev yerinin değiştirildiğini söylediğini belirten AK Partili Can, "Ben de yuttum ya bunu! Babası üç sene önce vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Araştırıyoruz araştırıyoruz, torpili de Milli Eğitim Bakanı'nın kardeşi Hamdi Selçuk. Bakan mı yönetecek kardeşi mi yönetecek. Yok böyle bir şey!" diye konuştu.

"Olmaz arkadaş" diyerek yaşanan durumu eleştiren Can, torpili olan kadın öğretmenin izini sürdüğünü ve o torpilin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamdi Selçuk'a uzandığını söyledi.

Can, "Kardeşim, bakanlığı bakan mı yönetecek kardeşin mi yönetecek, yok böyle bir şey" diyerek duruma tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamayla, Hazım Caner Can’ın Bakan Ziya Selçuk’un kardeşi Hamdi Selçuk’un tayinlerde torpil yaptığı iddiasını yalanladı.

Açıklamada, "İddia Mesnetsiz” diye nitelendirilirken, Ercan hakkında hukuki süreç başlatıldığı duyuruldu.

MEB’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Öğretmen görevlendirme süreçleri, ilgili mevzuat çerçevesinde, söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlanmakta olup Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin ‘sınav, eş durumu ve sağlık mazereti’ gibi nedenlerle görev yeri değiştirme talepleri yasal hükümlerce güvence altına alınmış haklarıdır. Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır.”
dikGAZETE.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.