Ali Yalçın'dan okul müdürlerine kadro ve meslek kanunu açıklaması

Ali Yalçın'dan okul müdürlerine kadro ve meslek kanunu açıklaması
Ali Yalçın, Mersin 1 No’lu Şube’nin düzenlediği okul yöneticileri ve işyeri temsilcileri toplantısına katılarak, sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurum yöneticiliği ikincil görev kapsamından çıkarılmalıdır

“Eğitim kurumu yöneticilerinin hizmetlerine rağbet edilmesi gereken yerde onların töhmet altında bırakılmasını kabul etmiyoruz” diyen Yalçın, okulların temizlik, güvenlik, kırtasiye, bakım-onarım, hizmetli gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayacak, eğitimcileri velilerle karşı karşıya gelmekten kurtaracak, yöneticilerin okulun esas işlerine yoğunlaşmalarına imkân sağlayacak okul bütçesi uygulamasına bir an önce geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Yalçın, kurum yöneticiliğinin ikincil görev kapsamından çıkarılması, münhasır kadro verme fikrinin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Yöneticilere, okullara bağış toplamamaları için baskı uygulayan idarenin, zorunlu harcamalar için kaynak üretmekten kaçındığına dikkat çeken Yalçın, “Ucu parasız okul-paralı okul ayrımına varan bu durum en başta eğitim-öğretime zarar veriyor. Okullarımız; okul-veli iş birliğini zedeleyen, yönetici/öğretmen ile velileri karşı karşıya getiren, yöneticileri mağdur eden, adaletsiz uygulamalara ve mağduriyetlere fırsat veren bütçesizlik sorunundan kurtarılmalıdır” şeklinde konuştu.

Mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik sistemiyle hedeflenen yerlere ulaşmak mümkün değildir

Öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarıyla ele alınıp kapsayıcı bir yasal düzenlemeye kavuşturulmasının artık ertelenemez bir noktaya geldiğini dile getiren Yalçın, mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik sistemiyle eğitimde hedeflenen yerlere ulaşılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Biz sahadan edindiğimiz tecrübeyi de entelektüel kapasite ve birikimimizi de en iyiyi üretmek için paylaşmaya hazırız. Hep birlikte, el ele verip mesleği bu durumda kurtarmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet konusuna da değinerek, “Bizler öğretmenin, öğretenin, eğitimcinin itibarının yükseltilmesini, elinin güçlendirilmesini, öğretmene el uzatmanın bedelinin ağır olduğu bir zeminin oluşturulmasını istiyor, bu anlamda yasal bir düzeneğin kurulması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum