Ali Yalçın'dan okul yöneticilerine kadro için yeni açıklama!

Ali Yalçın'dan okul yöneticilerine kadro için yeni açıklama!
Ali Yalçın okul müdür ve yardımcılığının ikincil bir görev olarak sürdürülemeyeceğini, kadro verilmesi gerektiğini ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi...

Okullarda yardımcı hizmetli personel ihtiyacının olduğunu belirten Yalçın, okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının okulları açık tutmak için verdiği çabanın kalıcı sonuçlar vermesi için yardımcı personel ihtiyacının ivedilikle karşılanması, okul bazlı ödenek tahsisinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Okul yöneticilerine kadro!

Eğitim kurumu yöneticiliğinin ikincil görev olmaktan çıkarılarak kariyer ve liyakat ilkesi çerçevesinde yeniden ele alınması, kazanılmış haklar korunarak ve mali haklar güçlendirilerek sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade eden Yalçın, Öğretmenlik Meslek Kanunu konusundaki çabalarının sonuç verdiğini, meslek kanununun beklentileri karşılayacak şekilde bir an önce Meclis’e sunulması gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i ziyaret eden Genel Başkan Ali Yalçın, okul müdürlerine kadro, yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını ve 8 yıllık yöneticilik görev süresi 12 yıla çıkarılmasını bizzat iletmişti.

Okul yöneticiliğinin görev süresinin 12 yıla çıkarılması, 

Bunun yanı sıra, eğitim kurumu yöneticiliği ikincil görev olmaktan çıkarılarak kariyer ve liyakat ilkesi çerçevesinde yeniden ele alınmalı; kazanılmış haklar korunarak mali haklar güçlendirilmeli, eğitim yöneticiliği sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmalıdır. Bu kapsamda, eğitim kurumu yöneticiliğindeki 8 yıllık görev süresi 12 yıla çıkarılmalıdır

Yönetici görevlendirme yönetmeliğiyle ilgili değişiklik, 

Şubat 2021 tarihli eğitim kurumu yönetici seçme ve görevlendirme yönetmeliğindeki bazı hükümleri yargıya taşıdıklarını ifade eden Yalçın, kazanılmış hakları ihlal eden, kurum içi çalışma barışını bozacak, adil, eşit ve objektif olmayan sonuçlar doğuracak yönetmelik hükümlerinin yargı kararı beklenmeksizin düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum