Ali Yalçın yönetici atama yönetmeliğini eleştirdi, müktesep hak dedi.. Okul müdürleri 2014 yılını hatırladı...

Ali Yalçın yönetici atama yönetmeliğini eleştirdi, müktesep hak dedi.. Okul müdürleri 2014 yılını hatırladı...
Eğitim Bir Sen yönetici atama yönetmeliğini eleştirmeye devam ediyor. mebpersonel.com'da yer alan haberde Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, Samsun'da yönetici atama yönetmeliği yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Bilindiği üzere EBS Genel Başkanı Ali Yalçın, her fırsatta MEB yönetici atama yönetmeliğinin eksiklerini dile getirmekte ve eğitim kurumu yöneticiliğinin ikincil görev olmaktan çıkartılarak yeniden ele alınması gerektiğini belirtmektedir.

Genel Başkanın bu kapsamda dile getirdiği diğer bir konu ise eğitim kurumu yöneticiliğindeki 8 yıllık görev süresinin 12 yıla çıkartılmasıdır. Eğitim camiasında da bu doğrultuda bir beklenti oluştuğu için, 2022 yılında 8 yılını dolduran okul müdürü ve yardımcılarının görev sürelerinin 12 yıla çıkartılıp çıkartılmayacağı merak konusu olmakta ve önümüzdeki günlerde yapılacak yönetmelik değişiklikle bu konu netleşecektir. 

Samsun1 No’lu Şubesinin düzenlemiş olduğu Şube Divan toplantısında yönetici atama konusuna değinen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, yönetici atama yönetmeliğini eleştirerek yeniden ele alınması ve revize edilmesi gerektiğini söyledi.

EBS Genel Başkanı Ali YALÇIN açıklamasında;

'Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği beklentileri karşılamak için yeniden ele alınmalıdır Yönetmelik mahkeme süreçleri de dikkate alınarak, mevcut eğitim yöneticilerinin müktesep haklarını koruyacak şekilde ele alınmalı ve bir an önce yayınlanmalıdır.'

Bu açıklama üzerine 2014 yılında görevden alınan okul müdürleri ve yardımcıları, Sayın Genel Başkana müktesep haklarının korunmasına yönelik neden çalışma yapılmadığı sorusunu yöneltmektedirler.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum