Atandığı Okula Gitmeden Maaş ve Ek Ders Ücreti Alan Müdür Kim?

Atandığı Okula Gitmeden Maaş ve Ek Ders Ücreti Alan Müdür Kim?
Anadolu Eğitim-Sen Kırşehir temsilcisi Ramazan Kırbuğa, okul müdürü olarak atanan bir kişinin Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ''Özel Büro'' da görevlendirildiğini iddia ederek bu durumun etik olmadığını açıkladı.

Söz konusu olayın 17 Nisan 2020 tarihinde cereyan etmeye başladığını belirten Anadolu Eğitim-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Ramazan Kırbuğa , ''  8 yılını aynı kurumda dolduran idareciler yönetmelik gereği, idareciliğe devam etmek istiyorlarsa başka bir kurum seçmek zorundalar. Hikayedeki müdürümüz de aynı kurum da 8 yılını doldurduğu için aynı kurumu tekrar tercih edemiyor. Dolayısı ile müdürlüğe devam etmek istiyorsa başka bir kurumu tercih etmek zorunda.'' dedi ve olayın detaylarını açıklamaya devam etti.

''MÜDÜR MAAŞI VE EK DERS ÜCRETİ ALIYOR ANCAK GÖREVİNİN BAŞINDA DEĞİL''

 Kırşehir merkez, Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Cumhur Okatan 8 yılı dolduğu ve müdürlüğe devam etmek istediği için kurum değiştirmek zorunda kalıyor. Fakat Kırşehir merkez de değişiklik yapabileceği ve müdürlüğe devam edebileceği başka bir okul seçeneğinin olmadığını görüyor. Müdürlük yapmak istiyorsa Kaman ve Mucur ilçelerinde bulunan  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesileri veya Anadolu Lisesini tercih etmek zorunda. Cumhur hoca müdürlüğe devam etmeye karar veriyor. Evinin Kırşehir merkez de bulunmasından dolayı günlük  gidiş-geliş yapacağı için en yakın yer olan ve Mucur da bulunan Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih ediyor.

19.06.2020 tarihin de atamalar yapılıyor. Cumhur Okatan’ın ataması Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne oluyor. Fakat, Cumhur hocanın daha önceden yaptığı bağlantı ve girişimler, üyesi bulunduğu sendikanın referansı da kullanılarak yeni okulun da resmi işlemleri yapıp göreve başlamasını yaptıktan sonra Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Özel Büro” ya görevlendirilmesi yapılıyor. Böylelikle Cumhur hoca Mucur’a bir daha hiç gitmiyor. Ama okul müdürü olarak unvanını koruyor.

 Yani Cumhur Okatan müdürlük yapmak için tercih ettiği yeni okulunda sadece birkaç gün çalışıyor. Resmi olarak okulun müdürü görünüyor. Bütün maaş ve ek ders ödemelerini de müdür olarak almaya devam ediyor.

İl genelin de buna benzer başka görevlendirmelerin de olduğunu biliyoruz. Bu görevlendirmeler  yönetmeliklere ve mevzuatlara uygun hale getirilerek yapılıyor olabilir. Fakat yasa koyucuların yönetmelik ve mevzuatları, kişilerin menfaati için değil, devletin ve milletin menfaati için çıkardıklarını unutmamak gerekir.

Buradan tüm kamuoyuna soruyoruz:

-Yapılan bu işlemler kamu vicdanında Uygun mu ?

-Yapılmayacak görev için devletin makamını işgal etmek Doğru mu?

-Devletin kanun ve yönetmeliklerini, görev, unvan ve yetkilerini kullanarak kendileri, yakınları veya üçüncü kişiler lehine menfaat sağlamak ve aracılıkta bulunmak, akraba, eş, dost ve hemşeri kayırmacılığı, siyasal kayırmacılık veya herhangi bir nedenle ayrımcılık veya kayırmacılık yapmak Doğru mu?

 Bizler bütün benliğimizle Türk bayrağının dalgalandığı her yer de görev yapmaya hazırken, sadece 22 km ileri de ki okula gidemeyen, en kutsal meslek olan öğretmenlik mesleğini icra etmek için şehit olmuş 150 meslektaşımızın kemiklerini sızlatan bu anlayışı kınıyor, bu konu ile kararı halkımızın ve eğitim camiamızın vicdanına bırakıyoruz.
kirsehirhaberturk.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum